Salou tanca una nova jornada gastronòmica centrada en la innovació, la tradició culinària i el producte local

L'acte organitzat per la Diputació de Tarragona està emmarcat en la iniciativa “Som Gastronomia - Catalunya Regió Mundial de la Gastronomia 2025”

11 de novembre de 2025 a les 16:44h

Innovació i tradició han anat de la mà en la jornada gastronòmica que la Diputació de Tarragona ha celebrat aquest dimarts a Salou, dins la iniciativa “Som Gastronomia - Catalunya Regió Mundial de la Gastronomia 2025”. L’acte ha posat el focus en el valor del producte local i del patrimoni culinari del Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i el Baix Penedès, alhora que ha reivindicat la necessitat d’actualitzar i projectar la cuina catalana sense perdre’n l’essència. L’objectiu: impulsar la gastronomia com a motor econòmic i com a símbol d’identitat cultural del país.

La sessió s’ha celebrat a la sala Europa del Teatre Auditori de Salou i tindrà continuïtat el 25 de novembre a la Ràpita, amb una nova trobada al Museu de la Mar de l’Ebre. Durant l’obertura, la presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó, ha subratllat que “la gastronomia és identitat, cultura i també una eina estratègica de desenvolupament econòmic i social”. En aquesta línia, ha reivindicat el compromís de la institució amb l’agroalimentació, l’emprenedoria i el turisme gastronòmic.

Per la seva part, el diputat de Promoció Econòmica i Ocupació i alcalde de Salou, Pere Granados, ha destacat la voluntat que aquestes jornades “serveixin de punt d’inflexió per al sector” i ajudin a convertir la gastronomia en “una palanca de creixement local, sostenible i de qualitat”.

El públic ha pogut gaudir d’una conferència del director de la Fundació Alícia, Toni Massanés, i d’una demostració culinària en directe amb degustació a càrrec dels xefs Pep Moreno (Deliranto, Salou) i Rafel Muria (Quatre Molins, Cornudella de Montsant), tots dos amb estrella Michelin.

La jornada ha inclòs també una taula rodona que ha posat en valor el paper de la demarcació de Tarragona com el territori català amb més productes agroalimentaris amb segell de qualitat. Hi han participat, a més dels dos cuiners i Massanés, Susana Aragón, Josep Pere Colat (president de la Federació Catalana DOP-IGP), Montserrat Costafreda (tècnica de Prodeca) i Àngel Pérez (vicepresident de l’AEHT).

L’esdeveniment ha comptat amb espais d’exposició i trobada entre productors amb Denominació d’Origen (DO) i Indicació Geogràfica Protegida (IGP), consolidant-se com un punt de connexió entre tradició, innovació i territori.

Sobre l'autor
Ismael Lobo
Ismael Lobo
Veure biografia
El més llegit