Salou celebra la primera Trobada Internacional de Catifaires

Comptarà amb la participació de 20 delegacions internacionals

Salou celebrarà, aquest cap de setmana, la primera Trobada Internacional de Catifaires, amb el títol ‘Salou, un mar de flors a la costa catalana’; una acció organitzada per l’Ajuntament de Salou, junt amb la Federació Catalana d’Entitats Catifaires.

L’esdeveniment comptarà amb la participació de 20 delegacions internacionals, i d’uns 150 catifaires, que confeccionaran 16 catifes, amb flors i altres materials naturals, les quals ocuparan fins a 250 metres del Passeig Jaume I de Salou.

En l’elaboració de les catifes, s’empraran tècniques i quantitat de materials diferents, que oferiran un gran espectacle visual, acolorit i  innovador en aquest art efímer i de gran prestigi que es practica arreu del món.

La inauguració de l’exposició de catifes serà aquest dissabte, 17 de setembre, a les 20 h, al Passeig Jaume I. Es podran visitar fins a l’endemà, diumenge, data en la què es farà el final de festa, a les 18 hores, al mateix indret, amb l’exhibició dels grups de cultura popular de Salou, que desfilaran per damunt de les catifes, com a acte final de desfeta de les catifes de flors.

L’alcalde Pere Granados ha valorat, positivament, l’organització d’aquest esdeveniment cultural de gran magnitud a Salou, ja que “ens permetrà posar en valor la nostra cultura i compartir-la amb persones d’altres països”, un fet que, ha assegurat, “ens enriqueix com a municipi turístic”.

Per la seva banda, el regidor de Serveis Culturals, Xavier Montalà, ha mostrat la seva satisfacció pel fet de realitzar, per primer cop, aquest esdeveniment; assenyalant que “convertirem Salou en un mar de flors, gràcies a la col·laboració de la Federació Catalana d’Entitats Catifaires, i, també, especialment, de les agrupacions d’arreu del món”. Així mateix, ha destacat la participació de les associacions de cultura popular del municipi i del territori.