Salou insta a la Generalitat que els establiments comercials recuperin l’horari de tancament a les 12 de la nit

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

L’lacalde de Salou, Pere Granados, acompanyat pel regidor de promoció Econòmica, Héctor Maiquez; l’Associació Shopping Salou Comerciants i Empresaris i l’Associació Empresarial de la Zona Turística de Salou (ASETS), ha volgut manifestar la ‘indignació’ de l’Ajuntament i el sector comercial salouenc davant la mesura ‘injusta i perjudicial’ que suposa el tancament dels comerços a les 22 hores segons la darrera Resolució SLT/2258/2021, de 16 de juliol, que regula l’horari d’obertura al públic dels establiments comercials durant els propers 15 dies, en comptes de les 12 de la nit com fins ara.

L’alcalde Granados també ha exigit una rectificació en el càlcul dels contagis als municipi turístics com Salou, per considerar-lo irreal i erroni donat que ho fa sobre la base dels empadronats i no sobre la població flotant, i això fa incrementar els percentatges i indicadors dels contagis.

L’alcalde de Salou ha demanat que es revisin i reconsiderin les mesures de restricció de la mobilitat nocturna per a la contenció del la pandèmia a Catalunya, ja que obliguen als establiments comercials a tancar a les 22 hores.
Pere Granados ha argumentat que “durant tota la pandèmia, el sector del comerç és un dels que millor ha treballat, complint amb totes les recomanacions i lleis sanitàries”, per la qual cosa “considerem que no s’entén la retallada d’horaris que ha aplicat el Govern de la Generalitat de Catalunya, enfront d’altres activitats que poden tancar a les 0.30 h”.

L’alcalde ha parlat de “manca de sensibilitat de la Generalitat vers el fet turístic”, atès que Salou, com a municipi turístic, sempre ha tingut un horari de tancament diferent per les peculiaritats del comerç de costa.

L’alcalde ha expressat el seu suport a tot el comerç de Salou i a tot el comerç de costa que pateix aquesta situació “injusta”.

Finalment, ha tornat a fer referència la manca de sensibilitat de la Generalitat vers el turisme, en el sentit que es donen dades errònies i irreals sobre els contagis de COVID-19 que es detecten als municipis turístics. Per Granados, “no s’entén que a Salou, un municipi que triplica la seva població en temporada, i més, els caps de setmana, ens comptabilitzin, només, 27.000 habitants, als efectes de calcular la ratio de contagi, fent incrementar erròniament els indicadors”. Així mateix ha dit que “demanem al Govern de la Generalitat de Catalunya que faci el favor de corregir això i donar unes dades reals que demostren que els casos de contagi, d’acord amb la població de Salou, tant de residents com la flotant, són un índex que està per sota de la mitjana de Catalunya, i, per tant, que és una destinació turística segura”.

Per la seva banda, el regidor de Dinamització, Hèctor Maiquez, ha explicat que “som conscients que l’evolució de la pandèmia condiciona tota l’activitat”, però “és important que les mesures siguin quirúrgiques i es prenguin amb un veritable coneixement de l’àmbit en el qual s’apliquen, per tal de no perjudicar, innecessàriament, un sector, el del comerç, que ja ha patit prou. Salou, atesa la seva idiosincràsia té un funcionament diferent de les ciutats d’interior”, ha recalcat.

Per la seva banda, el president de l’Associació Shopping Salou Comerciants i Empresaris, Juli Vilaplana; i Elaine Mcparland, presidenta de l’Associació Empresarial de la Zona Turística de Salou (ASETS), han agraït el suport de l’Ajuntament, i han lamentat la “falta de sensibilitat de la Generalitat vers el comerç” a l’hora de prendre decisions “a corre cuita”. També han afirmat que “decisions d’aquesta mena l’’únic que fan és enfonsar el sector del comerç, que ja està prou tocat”.