Salou disposa d’un dron aquàtic per vigilància i socorrisme a les platges

L’alcalde Pere Granados ha assenyalat que ‘la seguretat de les persones és prioritària per a nosaltres, i per això aquest nou sistema contribuirà a que les platges del nostre municipi puguin tenir un servei de salvament i rescat pioner’

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

L’alcalde de Salou, Pere Granados, acompanyat del regidor de Seguretat Ciutadana, David González, i l’inspector en cap de la Policia Local, José Luis Gargallo, han presentat a la platja de Llevant, un dron aquàtic de rescat per als casos de socorrisme a les platges; una eina que forma part de la infraestructura de l’empresa Servitur, encarregada del servei salvament i socorrisme a la capital de la Costa Daurada.

Es tracta d’un vehicle no tripulat de rescat en superfície desenvolupat per a la seguretat pública, salvament marítim, ports, plataformes petrolieres i embarcacions. Ofereix unes prestacions més avantatjoses que les tradicionals fórmules, com poden ser la llanxa pneumàtica, el cèrcol salvavides, la corda i altres, ja que aquest mètode té un temps de resposta molt més optimitzat i ràpid.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha assenyalat que “és una eina complementària a altres mètodes de salvament que ajudarà els socorristes a que puguin desenvolupar la seva tasca amb més eficàcia i rapidesa”.

Per la seva banda, el regidor de Seguretat Ciutadana, David González, ha manifestat que “ens ajudarà a prestar un millor servei de socorrisme, en tractar-se d’un aparell compacte i lleuger que pot ser operat per només una persona i que té un desplegament ràpid i fàcil de controlar”.

El dron entra en funcionament aquest dia 1 de juny a la platja de Llevant.