Dilluns, 22 d'abril de 2024
És notícia

Salou aprova un pressupost de 65 milions amb un fort accent social

Avatar photo

L’Ajuntament de Salou ha aprovat, en sessió plenària, el pressupost per al 2024, que arriba als 65.304.486,07 euros, amb un ferm compromís amb el progrés social i la dinamització de l’economia local, així com la millora dels serveis per incrementar la qualitat de vida dels seus habitants. Amb una prioritat clara en la millora dels béns i serveis públics, aquest pressupost reflecteix la determinació d’aconseguir que Salou sigui un municipi més segur, més ordenat, més socialment inclusiu i més innovador.

Aquest pressupost preveu la materialització de diversos projectes d’urbanisme renovador i iniciatives innovadores de recerca, amb l’objectiu de donar un impuls qualitatiu a l’economia local i al sector turístic, tot aprofitant les noves tecnologies per a la creació de noves oportunitats econòmiques.

S’ha creat i dotat econòmicament el programa Local d’Habitatge, s’ha augmentat la dotació per a la nostra brigada municipal i s’ha diversificat l’economia amb la creació d’un nou centre tecnològic.

Cal destacar també l’augment gairebé del 50% per a la millora de la jardineria de la nostra ciutat i la revisió del contracte de neteja viària i recollida de residus.

La partida destinada a la Policia Local augmenta en un 9% amb la incorporació de 6 nous agents, reforçant així l’àmbit de la seguretat

També s’estableix un clar enfocament en la despesa social, amb increments significatius en àrees com la infància, l’atenció social, l’ocupació, la participació ciutadana, l’educació i la joventut, i la creació d’una partida específica per a habitatge, que inclou el Programa Local d’Habitatge. D’altra banda, la partida destinada a la Policia Local augmenta en un 9% amb la incorporació de 6 nous agents, reforçant així l’àmbit de la seguretat.

Una de les inversions més destacades és el nou programa de finançament amb els Fons Europeus Next Generation de l’executiu espanyol, que aportarà 5 milions d’euros addicionals per a intervencions de restauració paisatgística i rehabilitació ambiental a les costes i les platges, així com la implementació d’un sistema d’intel·ligència turística a través de megafonia IP a totes les platges del municipi.

El pressupost també inclou 11,5 milions d’euros per a la millora i ampliació d’instal·lacions en diversos equipaments, com els nous camps de futbol de l’estadi i la cobertura de la pista esportiva del col·legi Santa Maria del Mar

El pressupost també inclou 11,5 milions d’euros per a la millora i ampliació d’instal·lacions en diversos equipaments, com els nous camps de futbol de l’estadi i la cobertura de la pista esportiva del col·legi Santa Maria del Mar, entre d’altres.

Està prevista una especial atenció a les inversions en espais públics urbans, amb la continuació del projecte de les 7 zones i la segona fase de les obres de vianalització de l’avinguda Carles Buigas, incloent-hi millores en voreres, calçades, així com la creació de nous aparcaments i carrils bici.

Construcció d’un pàrquing amb 500 places
Dins de les inversions, es preveu també la construcció d’un pàrquing de prop de 500 places a l’avinguda Carles Buigas, amb un cost final d’uns 7 milions d’euros i diverses fases de desenvolupament. S’estima que aquest aparcament, que no serà dissuasori, esdevindrà realitat al segon semestre del 2025. Tindrà una estructura d’una planta baixa més 4 plantes i estarà ubicat a l’extrem de l’avinguda Carles Buigas amb Torremolinos.

Amb l’objectiu de millorar l’eficiència energètica, també està previst dur a terme iniciatives com la renovació de l’enllumenat públic a les zones turístiques i la instal·lació de plaques fotovoltaiques en equipaments municipals per a l’autoconsum energètic turístic.

Està prevista la construcció d’un pàrquing de prop de 500 places a l’extrem de l’avinguda Carles Buigas amb Torremolinos

Amb aquest pressupost, que ha rebut el vot en contra de tots els partits de l’oposició, l’Ajuntament de Salou demostra una gran sensibilitat envers les àrees que tenen un impacte directe en la vida i el benestar dels ciutadans, així com en la millora de la qualitat urbana i el suport a les activitats econòmiques del municipi.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

L’Escola d’Enoturisme entrega els diplomes a les noves promocions

Notícia següent

El Museu Postal d’Andorra es trasllada al món digital

Notícies relacionades