Salou aprova inicialment el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible

El regidor de Mobilitat, David González, ha agraït la labor de les àrees de Serveis Tècnics, Policia Local i Mobilitat, i ha assenyalat que es tracta d’un document ‘viu i transversal’

El ple municipal de l’Ajuntament de Salou va aprovar inicialment el document estratègic del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible de Salou (PMUS), amb els vots favorables de l’Equip de Govern i ERC. Per contra, el grup municipal de Ciutadans i el PP s’hi han abstingut .

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha manifestat que “estem davant d’un pla estratègic de futur que defineix molt bé quin és el camí que ha de recórrer el nostre municipi”.

L’alcalde ha recordat que “Salou ja ve treballant en la millora de la mobilitat del seu municipi, guanyant espai a les rodes en favor de les persones, per tal de convertir l’espai urbà en un espai de convivència, integrador i, en definitiva, de millora de la qualitat de vida dels salouencs i salouenques i del gaudiment dels visitants”.

Finalment, Granados ha qualificat el pla com de “molt ambiciós” i que s’intentarà obtenir algun tipus de subvenció, a través dels PERTE dels fons europeus Next Generation.

Per la seva banda, el regidor de Mobilitat, David González, ha explicat que “el pla és un document estratègic que ha de marcar les línies d’actuació en matèria de mobilitat en el seu sentit més ampli a Salou, pels propers anys”. González ha parlat, concretament, d’aparcament, carrils bici o millora de les connexions actuals.

El regidor de Gestió del Territori i Habitatge, Marc Montagut, ha explicat que “el Pla de Mobilitat és un instrument de planificació i definició d’estratègies i propostes de futur que tenen l’objectiu d’implementar maneres de desplaçaments i de mobilitat més sostenibles, així com l’us de l’espai públic amb criteris d’integració i racionalitat, prioritzant el vianant  i garantint una millor qualitat de vida per a tots els que resideixen, treballen i visiten la ciutat”.