Salou acollirà una nova jornada de donació de sang i plasma

Tindrà lloc en horari de 10 a 14 h, i de 17 a 21 h, a la Sala Europa del Teatre Auditori de Salou (TAS)

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

El municipi de Salou acollirà, aquest proper dilluns, dia 17 de maig, una nova jornada de donació de sang i plasma, organitzada pel Banc de Sang i Teixits (BST), amb la col·laboració de l’àrea de Sanitat i Salut Pública de l’Ajuntament de Salou. Es podrà donar, amb cita prèvia, en horari de 10 a 14 h, i de 17 a 21 h, a la Sala Europa del Teatre Auditori de Salou (TAS), ubicat al numero 2 del carrer Advocat Gallego.

Caldrà concertar hora, prèviament, per donar sang, en aquest enllaç, i per donar plasma, en aquest altre enllaç. Per poder confirmar la reserva, caldrà emplenar les dades personals que se sol·liciten al formulari online (nom i cognoms, adreça electrònica i telèfon), i seleccionar la franja horària en la què es desitja fer la donació.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, s’ha mostrat satisfet per acollir, de nou, una jornada de donació de sang i plasma, que, “esperem que sigui tot un èxit de participació i que la ciutadania ajudi, més que mai, aquelles persones que ho necessiten, demostrant la seva solidaritat”.

Per la seva banda, la regidora de Sanitat i Salut Pública, Beatriz Morer, ha assegurat que “des de l’àrea, continuarem fomentant aquest tipus d’accions, ja que són imprescindibles per salvar vides, dia rere dia”.

Per donar plasma, s’han de complir els mateixos requisits que per ser donant de sang. Cal tenir entre 18 i 70 anys, pesar més de 50 quilos, trobar-se bé de salut; i, en el cas de les dones, no estar embarassada. Un cop s’ha donat plasma, s’ha d’esperar un mínim de 15 dies per a la propera donació. Si s’ha donat sang recentment, cal esperar el període d’1 mes, si es vol donar plasma. D’altra banda, en cas d’haver donat sang, per poder-ne donar, de nou, caldrà esperar 2 mesos.

Cal destacar que en cas d’haver patit la COVID-19 o bé haver estat en contacte amb algú que l’hagi patit, caldrà d’esperar un mes per poder donar. Així mateix, la vacunació contra el coronavirus no impedeix donar sang o plasma. No obstant, en cas de tenir algun efecte secundari, com febre o malestar general, caldrà esperar 15 dies.

Mesures de protecció

Per poder donar sang i plasma aquest proper dilluns, el personal sanitari anirà protegit amb guants i mascareta, i prendrà la temperatura a la persona interessada, a l’entrar. Caldrà que el/la donant també dugui posada la mascareta i es renti les mans.

A més, se li proporcionarà un bolígraf d’un sol ús, per poder emplenar el qüestionari, o bé, el donant podrà portar-lo emplenat, de casa. El document es pot descarregar en aquest enllaç