Roda de Berà se suma a les Jornades Europees del Patrimoni

L’Ajuntament ha programat una jornada de portes obertes al Museu de la Ràdio Luis del Olmo el proper diumeng

Un any més, l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural impulsa les Jornades Europees de Patrimoni, una iniciativa del Consell d’Europa i la Comissió Europea que se celebra ininterrompudament a Catalunya des del 1991. 

 

Roda de Berà se suma un any més a aquesta festa del patrimoni cultural i ha programat una jornada de portes obertes al Museu de la Ràdio Luis del Olmo per al proper diumenge, 11 d’octubre, de 10 a 14 hores. Serà una magnífica oportunitat per conèixer aquest museu únic a Catalunya.  

El Museu de la Ràdio Luis del Olmo està conformat per més de 550 aparells de diferents estils i èpoques des de 1820 fins a l’actualitat, així com premis concedits al periodista radiofònic al llarg de la seva trajectòria professional.

 

Tots els aparells pertanyen a la col·lecció privada de Luis del Olmo, peces que el periodista ha cedit a l’Ajuntament per a la creació d’aquest museu. Va ser inaugurat el 9 de juny de 2012 i ampliat amb una planta més al juliol de 2019.

 

El museu també disposa d’una sala dedicada a l’arquitecte i artista Josep Maria Jvjol, estret col·laborador de Gaudí. Hi ha exposats 6 canelobres i un crucifix de forja policromada, entre d’altres informacions sobre l’artista.

 

L’aforament del museu és limitat degut a la pandèmia de la Covid-19 i per accedir-hi s’hauran de complir les mesures de prevenció i d’higiene.