Dilluns, 22 d'abril de 2024
És notícia

Roda de Berà dona el tret de sortida als Pressupostos Participatius

Avatar photo

A partir de demà dilluns, i fins al 18 de desembre, les persones empadronades o amb segona residència podran presentar les seves propostes d’inversió.

L’equip de govern engega a partir de demà, 5 de desembre, la tercera edició dels Pressupostos Participatius de Roda de Berà, amb l’eslògan “Imagina, proposa, participa. Tu decideixes com avança Roda de Berà!”. La ciutadania podrà decidir en quins projectes s’inverteix una part del pressupost municipal de 2023, concretament 130.000 euros. 

El passat divendres a la tarda, l’Hotel d’Entitats va acollir la sessió de presentació d’aquesta edició, durant la qual l’alcalde Pere Virgili, i Coia Poblet, del gabinet Ceres, empresa d’investigació sociològica i de mercats, van explicar als i les assistents tots els detalls i novetats del procés que demà comença. L’Alcalde, a més a més, va fer una rendició de comptes, i va anar explicant una a una totes les inversions guanyadores de les passades edicions i com s’han anat executant, amb dades econòmiques i imatges. La sessió es va poder seguir en directe també al Facebook Live de l’Ajuntament i ha quedat enregistrada a la pàgina per poder tornar a visualitzar-la. 

Així, a partir de demà, durant dues setmanes els rodencs i rodenques majors de 16 anys, empadronats o amb una segona residència, i les entitats veïnals podran presentar les seves propostes. Ho podran fer físicament, omplint la butlleta que trobaran a l’OAC de l’Ajuntament, o bé de forma telemàtica, a través del web tudecideixesrdb.cat. Per la seva part, les associacions de veïns hauran de celebrar una sessió amb els socis i sòcies, i serà l’acta de la reunió el document que servirà per presentar-hi les propostes. 

Aquestes, com en edicions anteriors, hauran de complir els criteris que marca el protocol de l’edició, i que seran també els que seguirà la comissió tècnica municipal per validar les propostes. Han de ser inversions, i no obres de manteniment, factibles, viables tècnicament, inclusives i sostenibles en el temps, que siguin competència de l’Ajuntament, que no superin els 130.000 euros, i, tot plegat, pensant en l’interès global del municipi. 

Un cop finalitzat el període de presentació de propostes, al gener la comissió tècnica farà una validació prèvia i, com a novetat, es convocarà una sessió on la ciutadania podrà debatre sobre les propostes recollides i determinarà quines són les quinze més prioritàries. Les escollides passaran a la següent fase, la de validació final i valoració tècnica de les propostes, entre els mesos de gener i febrer, a càrrec, de nou, dels tècnics municipals.

La votació arribarà al març. A través de les butlletes de participació, tant en format físic com online al web dels Pressupostos Participatius, els majors de 16 anys, ara sí, empadronats a Roda de Berà escolliran les seves tres propostes preferides.

Les propostes finals seran seleccionades d’acord ambls vots obtinguts i al límit econòmic establert. Aquestes seran anunciades a través d’una sessió pública a finals de març de l’any que ve.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Visita l’oftalmòleg perquè li revisin la vista i surt cec

Notícia següent

Un jugador ha d’abandonar el Mundial perquè la seva família està en perill

Notícies relacionades