Roda de Berà presenten la nova app mòbil RdB Amb Tu

  L'aplicació té l’objectiu de donar una major tranquil·litat i seguretat a rodencs i visitants

  Ahir a la tarda l’Hotel d’Entitats va acollir la presentació de la nova aplicació mòbil de seguretat ciutadana RdB Amb Tu. L’equip de Govern i la Policia Local, conjuntament amb l’empresa Goil Security encarregada del seu desenvolupament, portaven des del mes d’abril treballant en el nou aplicatiu, que té l’objectiu de donar una major tranquil·litat i seguretat a rodencs i visitants. També millorarà la prevenció en possibles casos d’assetjament sexual, violència masclista, ocupacions d’habitatges, o en qualsevol situació d’emergència o d’inseguretat que pugui patir la ciutadania o els comerciants i restauradors, i que requereixin l’actuació dels agents.

  “Aquesta aplicació arriba per dotar d’encara més eines la nostra Policia Local, la qual ha fet un salt qualitatiu molt important gràcies als gadgets tecnològics, com les càmeres de seguretat instal·lades a la via pública, les càmeres personals dels agents, o aquesta mateixa aplicació”, va assegurar l’alcalde Pere Virgili durant la presentació.

  “És una app que ja utilitzen alguns municipis més grans que el nostre, com són El Vendrell o Torredembarra, i ha demostrat que pot ser una eina molt útil per sentir-nos més segurs”, va dir l’Alcalde, qui va estar acompanyat per Antonio Gómez, sotsinspector en cap de la Policia Local. Per la seva part, Joan Molinas, CEO de Goi Security, va efectuar una demostració de com funciona l’aplicació, com cal registrar-se i va respondre tots els dubtes que hi havia entre el nombrós públic.

  L’aplicació ja es pot descarregar a través de l’App Store, per a mòbils iOS (https://apple.co/3QPlMEA), i a la Play Store, per als Android (https://bit.ly/3QvWOKG).

  El primer pas a seguir és el registre, on la ciutadania o els comerciants hauran d’introduir les seves dades personals, les quals seran validades per la Policia Local en un pas previ a que l’aplicació es pugui utilitzar, per tal d’evitar falses alarmes o brome dels vàndals.

  Respecte a la possibilitat de rebre moltes falses alarmes, el cap de la Policia Local va destacar la importància de que se’n faci un bon ús, “és una aplicació que funcionarà molt bé, i serà molt útil, però necessitem que la gent en faci un ús responsable i no l’utilitzi per a fer bromes”, va dir Antonio Gómez, qui també va assegurar que una persona que acumuli tres falses alarmes serà bloquejada durant un temps a l’aplicació. “Cal prendre’s aquesta nova aplicació amb la seriositat que mereix una eina policial; és molt perillós jugar amb la seguretat de la ciutadania, i cal recordar que la mobilització de les forces i cossos de seguretat sense motiu justificat pot suposar una infracció”, assegura Antonio Gómez.

  Tampoc es podrà fer servir per a altres serveis que no requereixin l’actuació immediata de la Policia.