Roben el desfibril·lador de la plaça del Mercat

Foto: La Ciutat

Tarragona s’aixeca avui amb un desfibril·lador menys a la ciutat perquè el que hi havia situat a la plaça del Mercat (davant del Mercat al carrer Cristòfor Colom, 11) ha desaparegut. Algú s’ha endut el desfibril·lador a casa seva i ha deixat als altres ciutadans, en un dels indrets més concorreguts de la ciutat, sense aquesta eina.

Tarragona compta amb diversos desfibril·ladors disponibles situats en diferents punts de la ciutat i aquests formen part del programa Tarragona Cardioprotegida, un projecte que va arrencar el 2014 i amb l’objectiu principal de facilitar la intervenció i tractament de les situacions d’emergència i aturada cardíaca. Majoritàriament, estan situats als CAP, instal·lacions esportives municipals, centres universitaris, i altres dependències públiques i privades.

El programa està impulsat per un grup de treball format per l’àrea de Salut de l’Ajuntament, Creu Roja, l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil, el Consell Català de Ressuscitació, el Sistema d’Emergències Mèdiques, el Col·legi de Farmacèutics i la Fundació Tarragona 2017. L’ens treballa per difondre la desfibril·lació precoç i possibilitar l’accés i ús públic dels aparells.