Diumenge, 21 de juliol de 2024
És notícia

Novetats editorials i activitats a Reus, Tarragona i Tortosa per celebrar Sant Jordi

Avatar photo

La Diputació de Tarragona ha preparat diverses propostes culturals amb motiu de la Diada del llibre i la rosa

La Diputació de Tarragona torna al carrer aquest Sant Jordi i estarà present a diferents punts de la demarcació. La institució disposarà enguany d’espais expositius a Tarragona (Rambla Nova) i Reus (Plaça Mercadal) on es mostraran les novetats editorials i d’altres publicacions pròpies. A més, s’oferiran propostes culturals arreu del territori a través de les Escoles d’Art de Tortosa, Reus i Tarragona.

A Tortosa, l’Escola per l’Art i la Cultura ha programat fins al 20 de maig l’exposició Redibuixem la història i n’ha distribuït el contingut per tal que aquest es pugui veure en diferents punts de la ciutat com ara la pròpia Escola, el Conservatori de Música, el Centre d’Educació Especial Sant Jordi, l’Arxiu Històric Comarcal o la Biblioteca Municipal Marcel·lí Domingo, entre altres. Creada per l’alumnat de l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació a Tarragona i formada per les il·lustracions de 21 dones, aquesta mostra vol reivindicar la presència femenina al llarg de la història a diferents disciplines humanistes com ara l’art, l’escriptura, la fotografia i l’arquitectura.

A Vila-seca, els carrers, les places i els jardins del Castell es tornaran a omplir un any més d’escultures efímeres construïdes per l’alumnat de les Escoles d’Art i Disseny de la Diputació a Reus i Tarragona. Els projectes de disseny urbà i les escultures efímeres construïdes amb prop de 20.000 llibres es podran veure a Vila-seca del 21 al 23 d’abril. Amb motiu de la Diada de Sant Jordi, l’Escola d’Art i Disseny de Reus també realitzarà un disseny i muntatge especial als aparadors de l’Escola.

Novetats editorials

Enguany la Diputació presenta el títol: I tu, què hi fas aquí? de Joaquim Carbó (Col·lecció El Far). Es tracta del segon volum de la col·lecció de llibres de lectura fàcil, pensats per a persones amb dificultats lectores i editats per la Diputació de Tarragona, una versió de l’obra del reconegut escriptor Joaquim Carbó “I tu, què hi fas aquí”, adaptada per Susanna Giner i Teresa Mateu, professionals del Centre d’Educació Especial Alba de la Diputació a Reus. L’obra, fruit d’un treball col·laboratiu, compta amb les il·lustracions de Jordi Viladoms.

Precisament el dia 23 d’abril, a les 12.30 h, a l’estand de Reus es farà la presentació d’aquest nou volum de lectura fàcil amb la participació d’alumnes del Centre d’Educació Especial Alba. Aquest nou llibre i la resta de novetats i publicacions de la Diputació es podran consultar i adquirir als estands de Reus i Tarragona i també a través del web de la Biblioteca Ramon Berenguer IV, https://www.dipta.cat/RBIV.

El mateix dia de Sant Jordi a les 12 h, a l’entrada del Palau Bofarull de la Diputació a Reus, tindrà lloc una lectura de textos de Xavier Amorós amb acompanyament musical. La lectura anirà a càrrec de la rapsoda Glòria Coll.

Altres novetats d’aquest Sant Jordi són: El violinista cec. Josep Maria Serret i Bou, 1838-1892 de Josep M. Vallès (Col·lecció El Saurí), que relata la vida d’un músic invident que fou mestre i director de la Casa de la Beneficència de la Diputació de Tarragona. Actes del I Congrés Internacional “La Guerra Civil a les Terres de l’Ebre (1936-1939)”, de Josep Serrano i Ramon Gironès (Col·lecció Ramon Berenguer IV), que recull el conjunt de les aportacions fetes per diversos especialistes estudiosos de la Guerra Civil espanyola. MAMT Pedagògic 30 anys. Construint un projecte educatiu, de Núria Serra i Marisa Suárez (Col·lecció MAMT Pedagògic), que recull el creixement de l’acció educativa del MAMT. I els catàlegs de les exposicions Joan Rom-El lloc, de Marc Navarro; Àlbum Tosquelles. Un assaig visual de Carles Guerra, de Carles Guerra i El balcó invers, de Dionís Escorsa (guanyador de la Biennal d’Art 2021). Aquest últim llibre es va editar amb motiu de l’exposició “El problema dels tres cossos” produïda pel MAMT i que formava part del premi de la Biennal d’Art.

TINET oferirà l’edició digital de “Les filles de la nit i altres contes”

D’altra banda, TINET, com cada Sant Jordi, també oferirà gratuïtament l’edició digital del darrer llibre del Premi de narrativa curta per Internet –Les filles de la nit i altres contes, de diversos autors- que es podrà descarregar en PDF (https://www.tinet.cat/premi-tinet-de-narrativa-curta-internet/les-filles-de-la-nit-i-altres-contes). Aquest premi es convoca anualment per l’Ajuntament de Tarragona, Òmnium Cultural i el Centre de Normalització Lingüística i amb el patrocini i la col·laboració de la Diputació de Tarragona.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

two × 4 =

Notícia anterior

Es remodela el parc infantil de la plaça Francesc Macià de Salou

Notícia següent

Mor la conductora d’un turisme en una col·lisió amb un altre

Notícies relacionades