Reus escalfarà motors pels Sols Guia Repsol amb una gran festa de benvinguda

Catalunya serà el punt de trobada de la comunitat gastronòmica espanyola reunida cada any al voltant de la Guia Repsol

24 de novembre de 2025 a les 21:41h

Per primera vegada, Catalunya es convertirà en l’epicentre de la comunitat gastronòmica espanyola de la Guia Repsol. La ciutat de Tarragona ha estat escollida per acollir la Gala dels Sols 2026, on es donaran a conèixer els restaurants guardonats de la nova edició. La cita serà el dilluns 16 de febrer de 2026 al Palau Firal i de Congressos de Tarragona i reunirà més de 200 cuiners i cuineres de tot l’Estat, a més de representants institucionals i mitjans especialitzats.

L’anunci s’ha fet al Pretori romà de Tarragona, en un acte conjunt de la Generalitat de Catalunya, Guia Repsol, la Diputació de Tarragona i els ajuntaments de Tarragona, Reus i Alcanar, els tres municipis que seran protagonistes d’aquesta gran operació de posicionament gastronòmic. L’esdeveniment vol reconèixer el talent dels millors restaurants d’Espanya, tant els distingits amb Sols i Recomanats com els establiments amb Solets, la categoria que reivindica bars, tavernes, guinguetes i cases de menjar amb encant i caràcter propi.

La programació començarà el diumenge 15 de febrer a Reus, amb una gran festa de benvinguda als guardonats que servirà per “escalfar motors” abans de la gala oficial. L’endemà, Tarragona acollirà la cerimònia amb el lema “Seguim provant coses noves”, que també es podrà seguir en directe per streaming. Poques setmanes després, la localitat d’Alcanar prendrà el relleu com a seu de l’entrega dels Solets de Primavera 2026, posant el focus en la gastronomia quotidiana i de proximitat.

Catalunya arriba a aquesta cita en un moment de màxim reconeixement: ha estat nomenada Regió Mundial de la Gastronomia 2025 i és la comunitat amb més Sols Guia Repsol de l’Estat, amb 114 restaurants distingits (9 amb Tres Sols, 29 amb Dos i 79 amb Un Sol), 13 dels quals a la demarcació de Tarragona.

Des de la Generalitat, la Diputació i els ajuntaments implicats s’ha destacat que la gala suposa una oportunitat per projectar al món el potencial gastronòmic del país, el producte del Mediterrani i del Delta de l’Ebre, i el treball d’una generació de cuiners i cuineres que han convertit Catalunya en un referent internacional. Per part seva, Guia Repsol defensa que l’elecció de Tarragona com a amfitriona és “natural” en un territori on la innovació culinària, l’arrelament al paisatge i el respecte pel producte van de la mà.