Dijous, 25 de juliol de 2024
És notícia

A la recerca del vot útil a Tarragona

Avatar photo

Formacions com Valents, Vox, Ciutadans i Sí Tarragona difícilment obtindran representació, però incidiran en els resultats dels grans partits

El pròxim diumenge més de 90.000 persones tenen dret a escollir el pròxim govern a l’Ajuntament de Tarragona per als pròxims quatre anys. Les enquestes apunten a un duel entre PSC i ERC per encapçalar el pròxim mandat, si bé fins a 13 són les candidatures que concorren a les eleccions (PSC, ERC, Ciutadans, Junts, Comuns, PP, CUP, Vox, Partit Comunista, Escons en Blanc, Convergents, Sí Tarragona i Valents). Les enquestes de moment apunten que de totes aquestes formacions només entrarien segur al consistori PSC, ERC, PP, Junts, Comuns i CUP.

Davant d’aquest escenari cal reflexionar profundament sobre a qui donar el nostre vot, atès que hi ha diverses formacions que no obtindran representació al ple municipal, però esgarraparan vots i incidiran en els resultats finals dels partits més grans, condicionant indirectament els pactes de govern que s’hi puguin formar després dels comicis.

En el costat constitucionalista trobem les propostes de Ciutadans, Vox i Valents. Els taronges estan en procés de desaparició a gairebé tots els ajuntaments de Catalunya i les enquestes apunten a una davallada important també a Tarragona, on podrien quedar-se sense cap regidor després d’obtenir-ne quatre l’any 2019.

La proposta d’extrema-dreta de Vox no ha entrat mai al consistori tarragoní i les enquestes també li donen entre 0 i 1 regidors, per tant, tindran poc pes durant la pròxima legislatura al consistori tarragoní. A més cap formació està disposada a pactar amb ells i en cas d’obtenir un regidor es quedaria aïllat.

Tampoc assoliria representació, sempre segons les enquestes, la proposta de Valents, una candidatura de nova creació que intenta aconseguir vots als barris de Ponent de la ciutat tarragonina.

Amb les enquestes a la mà, donar el vot a Ciutadans, Vox o Valents és gairebé llençar el vot, atès que no tindria utilitat en la pròxima legislatura. A més podria provocar un efecte contrari al pretès pel seu electorat a la ciutat, ja que la divisió del vot constitucionalista en formacions sense representació podria restar força a les propostes del PP i del PSC, obrint la porta a la continuïtat d’ERC al capdavant del consitori durant quatre anys més.

En el costat catalanista hi trobem la candidatura de Sí Tarragona, la marca escollida per PDECAT per postular-se a l’alcaldia tarragonina. Sí Tarragona fa valdre els drets electorals de l’antiga Convergència per mostrar-se a cartells i participar en els debats dels mitjans de comunicació. Tot i que les enquestes no li donen representativitat, la nova formació treballa per esgarrapar vots a la candidatura de Junts i també de l’electorat descontent amb el govern d’ERC a la ciutat en aquests darrers quatre anys.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

eleven + one =

Notícia anterior

Blanes atorga premis del I Concurs de Fotografia Filosòfica ‘Fes-me Pensar’

Notícia següent

Mollet inicia les obres d’adequació de l’espai del restaurant ‘El Moll Petit’

Notícies relacionades