Qui no vol l’Eix Cívic de Salou?

CRÒNICA, de Teobald

temps lectura-Temps de lectura: 1 minut

Algú ha preguntat a la població resident de Salou si en comptes de les vies pel centre urbà amb tots els problemes per a la mobilitat de persones i vehicles que comporta, vol una gran avinguda que faciliti una millor comunicació interna i obri aquest espai a l’esbarjo, a la convivència i al passeig de les persones? Algú prefereix una infraestructura ferroviària amb tot el que comporta de sorolls i molèsties a l’alliberament i recuperació d’un espai que pacifiqui i espongi el centre urbà?

Malauradament sempre trobem posicions oposades a progressar i a comprendre canvis que reporten beneficis col·lectius. I aquest és el cas d’uns pocs propietaris i una associació del barri de la Salut de Salou, que amb una visió molt particular, voldrien que res canviés quan en realitat tothom, inclosos ells, amb el projecte de l’Eix Cívic, veuran transformar una zona degradada pel pas del temps i per servituds endèmiques com les vies i el barranc de Barenys, en una zona moderna, espaiosa, tranquil·la i ben comunicada. Motius? Doncs segons podem entendre, pel que han denunciat, simplement per la construcció d’uns pocs edificis. I algú s’ha preguntat que suposen aquests edificis pels presumptes afectats?

Doncs, segons algunes respostes esbrinades, que les finestres de les seves cuines, safaretjos i parts posteriors dels seus immobles, en comptes de donar a les vies, donarien a un nou i flamant carrer de vianants de quasi 10 metres. Està bé escoltar i intentar arribar a acords, com bé fa l’alcalde de Salou amb els quatre en discòrdia. Però l’Eix Cívic és un projecte de ciutat, de tota la ciutat.

És ben veritat que no plou mai a gust de tothom, però molts voldríem que ens plogués un Eix Cívic com el de Salou que ens millorés els carrers, els serveis i la imatge.