El PSC afirma que els nous pressupostos “tornen a posar el Camp de Tarragona al mapa”

Els socialistes han remarcat algunes de les mesures que han aconseguit com el compromís pel Hard Rock o la unitat de recerca per avançar en la descarbonització de la indústria química

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

“Estem, sincerament, molt satisfets” així ha valorat la diputada socialista Rosa Maria Ibarra l’acord assolit entre el PSC i el Govern per poder aprovar els pressupostos de la Generalitat per al 2023.

“Estem davant d’uns comptes que tornen a activar les comarques tarragonines i el conjunt del país. El PSC ha dut a terme un exercici de responsabilitat que permetrà incrementar els pressupostos en 3.000 milions d’euros”, ha emfatitzat.

D’entre les principals inversions que l’acord ha aconseguit en destaca l’impuls al projecte de Hard Rock, l’acceleració dels treballs del Corredor del Mediterrani, la subestació elèctrica de Mont-roig del Camp o la unitat de recerca per a la descarbonització de la indústria química, “tan important en unes comarques com les nostres amb els polígons químics que tenim i els llocs de treball que generen.”

“Hem tornat a posar el Camp de Tarragona al mapa de les inversions de la Generalitat després de molts anys d’oblit sistemàtic per part dels Governs independentistes. I tots i totes en sortirem beneficiats”, ha conclòs Rosa Maria Ibarra. 

En el mateix sentit s’ha pronunciat el diputat per Tarragona Rubén Viñuales qui ha emfatitzat que “no existíem al mapa de les inversions de la Generalitat, ara sí gràcies a aquest acord que ha aconseguit el PSC. Podem estar satisfets.”

El diputat socialista ha destacat els 75’8 milions d’euros que s’endurà la nova ciutat judicial de Tarragona, les partides que s’han aconseguit per millorar el CAP de la Granja o l’ampliació de l’institut Arrabassada de Tarragona, així com l’ampliació del CAP de Sant Pere de Reus, una dotació específica per al museu casteller de Valls, les obres de canalització del barranc de Barenys a Salou, etc.

La diputada Dolors Carreras ha asseverat que “gràcies al pacte que ha impulsat el PSC podem dir, ara sí, que el Baix Penedès existeix. La Generalitat, per fi!, n’ha pres consciència. Esperem que ara elGovern compleixi amb els acords a què s’han compromès.”

D’entre les partides destinades específicament al Baix Penedès Dolors Carreras ha destacat l’ampliació de l’hospital del Vendrell, la partida pressupostària que s’ha aconseguit per al Logis Penedès “tan important en una comarca com la nostra que té un volum d’atur tan gran. Aquest projecte permetrà guanyar llocs de treball”, o l’ampliació del projecte Idiada II i l’impuls que suposa per al desenvolupament del cotxe elèctric.  

Finalment el primer secretari de la federació del PSC del Camp de Tarragona, Kenneth Martínez, ha posat de relleu que “amb aquest acord ERC ha entès com funciona una democràcia parlamentària, si no tens majoria has d’assolir acords. Veníem de vetos al PSC i ara han hagut de fer un aprenentatge accelerat per superar-los en un temps record.”

“Segon, el procés s’ha acabat definitivament. El procés entès com la divisió social entre catalans i catalanes. Això s’ha acabat.” 

En tercer lloc, el primer secretari dels socialistes del Camp de Tarragona ha destacat que ara s’engega la maquinària per traslladar aquesta responsabilitat que ha permès acords d’aquesta magnitud als ajuntaments del país, en el cas nostre, de les comarques tarragonines. 

“Som el partit que garanteix la convivència i la cohesió social i territorial que fa que la gent visqui millor. Per això estic convençut que la victòria que el PSC va aconseguir ja a les darreres eleccions autonòmiques agafarà saba nova a les properes eleccions municipals”, ha resumit Kenneth Martínez.