Diumenge, 23 de juny de 2024
És notícia

Protecció Civil tanca el cicle de xerrades sobre el PLASEQTA a Aspercamp Tarragona

Avatar photo

El Departament de Protecció Civil de Tarragona, dins de la tasca de formació i informació adreçada als col·lectius identificats com a més vulnerables, va tancar ahir dilluns amb una xerrada a l’associació Aspercamp el cicle de conferències sobre el PLASEQTA i les mesures d’autoprotecció davant del risc químic. La xerrada també va abordar els sistemes d’avisos a la població i com funciona del sistema que permet enviar alertes massives als dispositius mòbils que s’activaria en cas d’emergència greu.

La xerrada es va realitzar al local de l’associació Asperger-TEA del Camp de Tarragona (Aspercamp), on estaven presents l’equip directiu, d’administració i de psicòlegs. L’associació està formada per persones amb síndrome d’Asperger (un trastorn de l’espectre autista amb nivell de suport 1 i 2) i les seves famílies.

 

Dins de les persones que van rebre la formació hi havia aquells que són a la base de dades del sistema d’enviament de missatges de l’Ajuntament de Tarragona, anomenat ALERT24/X, i que per tant reben els comunicats de la Conselleria de Protecció Civil relacionats amb l’activació del Pla d’Emergències del municipi de Tarragona mitjançant un SMS, una trucada de veu i un correu electrònic. En aquestes notificacions se’ls informa de la situació de risc, de les mesures i consells d’autoprotecció i se’ls demana que es faci difusió a la resta de persones del seu grup o col·lectiu.

Formació sobre el PLASEQTA i les situacions de risc químic

Amb aquesta xerrada s’ha tancat el cicle de formacions a centres educatius i entitats sobre les eines i coneixements necessaris per saber com cal actuar en situacions d’emergència i davant de riscos procedents d’accidents industrials i químics, tenint com a prioritat els col·lectius considerats més vulnerables del municipi. Les formacions tracten del PLASEQTA, les mesures d’autoprotecció davant del risc químic i una explicació sobre els sistemes d’avisos a la població en cas que s’ordeni el confinament de la població.

Entre els centres on s’ha realitzat la formació, hi figuren l’Institut i l’Escola Campclar, el Centre Intress (Complex Educatiu), l’Escola Municipal de Música i l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació de Tarragona, així com associacions i centres d’educació especial com SOLC, Sant Rafael, Aurora o La Muralla. A més, el passat dimecres 19 d’abril l’equip del departament de Protecció Civil de l’Ajuntament de Tarragona va participar, com a observador, a l’activitat de simulacre de risc químic dut a terme pel personal del Complex Educatiu.

El Departament de Protecció Civil està treballant per iniciar al setembre un nou cicle de xerrades a centres educatius i entitats, continuant amb la tasca de formació, informació i conscienciació al voltant del risc químic a la ciutat de Tarragona.

 

Calendari d’activitats prèvies

Institut Campclar 11/4/2023 Xerrada
Centre Intress 17/4/2023 Xerrada
Escola Camp Clar 18/4/2023 Xerrada
COMPLEX Educatiu 19/4/2023 Observadors simulacre
Associació Aurora 15/3/2023 Xerrada
CEE Sant Rafael 23/3/2023 Xerrada
Escola SOLC (monitors – menjador) 31/3/2023 Xerrada
Escola SOLC (monitors-equip directiu -professors) 18/4/2023 Xerrada
Escola d’Art 16/3/2023 Xerrada
Escola Municipal de Música 24/4/2023 Xerrada
Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Lloret de Mar tanca 4 pisos turístics i els multa amb 11.250 €

Notícia següent

L’Ajuntament de Badalona projecta una Gran Trobada Mediterrània pel 2024

Notícies relacionades