Es consolida la protecció de quasi 30 ha de zona boscosa al Cap Salou

L’alcalde Pere Granados ha mostrat la seva satisfacció ‘perquè estem parlant d’una zona d’alt valor i interés del nostre patrimoni natural, històric i paisatgístic’

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

L’àmbit del PMU 05 és de 29,0275 hectàrees, i es troba situat a llevant del municipi, a la zona de Cap Salou. Comprèn els terrenys des de la carretera de la Costa, cruïlla amb carretera del Far, i des de la cala del Reguerot, fins al Racó de Salou.

El Pla Director Urbanístic contempla extingir el planejament vigent en l’esmentat àmbit del PMU-05 La Pedrera, actualment sòl urbà, ‘desclassificant-ho’ per convertir-ho en sòl no urbanitzable, als efectes de dotar-lo d’una important protecció pels seus valors ambientals (paisatge i parc forestal) i històrics (canoneres i vestigis de la Guerra Civil espanyola), que existeixen en aquesta zona.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha manifestat la seva satisfacció pel fet que “a Salou comptem amb un patrimoni natural, paisatgístic i històric de gran valor i riquesa, que sempre hem protegit; i aquesta actuació urbanística significa que podrem consolidar, i, en alguns casos, ampliar, la protecció d’uns terrenys, en forma de parc forestal, dins del domini públic, per a les generacions futures”. Segons ell, “aquesta nova classificació, per la característica del sòl, és més coherent amb l’entorn que l’actual”.