Dissabte, 9 de novembre de 2024
És notícia

L’ICIQ comptarà amb el primer difractòmetre d’electrons del món

Avatar photo

L'equip de l'Institut Català de Recerca Química (ICIQ) comptarà amb aquesta nova tecnologia puntera per millorar la investigació

L’ICIQ té l’honor d’anunciar l’adquisició del  primer difractòmetre d’electrons concebut específicament per a la resolució estructural. Rigaku, empresa líder en el desenvolupament d’equipament per a la cristal·lografia,  instal·larà el XtaLAB Synergy-ED. 

L’instrument serà clau en la investigació de l’ICIQ, ajudant a resoldre estructures  cristal·lines tant de molècules orgàniques com inorgàniques, així com complexos  organometàl·lics, MOFs, COFs, pèptids o grans complexos supramoleculars presents a les  diferents línies de recerca del centre. 

Des de la seva fundació l’any 2000, l’ICIQ ha crescut fins a assentar-se al top ten mundial d’institucions de recerca al camp de la química. La incorporació d’un difractòmetre d’electrons  a la seva cartera de serveis serà una millora important que ajudarà els grups de recerca del  centre a continuar millorant la seva contribució científica. Serà clau a l’hora d’accelerar  projectes científics o industrials on l’obtenció de cristalls de mida suficient suposa moltes  vegades un coll d’ampolla o fins i tot una barrera per al desenvolupament del projecte. 

El Rigaku XtaLAB Synergy-ED permetrà, en alguns casos, mesurar cristalls de menys de 50  nm, fet que suposa reduir entre 1000 i 100000 vegades el volum dels cristalls que es podien mesurar fins ara mitjançant la difracció de raigs X. 

En preguntar a l’equip de l’ICIQ per les característiques que fa al Rigaku XtaLAB Synergy-ED  la millor opció del mercat, el Dr. Eduardo C. Escudero-Adán, Responsable del Departament  de Caracterització de Materials de l’ICIQ, comenta: “Hem provat l’equip nosaltres mateixos i  hem comprovat que no és un prototip, sinó un equip perfectament acabat que compleix les  expectatives que teníem sobre la tècnica”. El Dr. Jordi Benet-Buchholz, responsable de la  Unitat de Difracció del departament destaca “La bona integració del programari amb l’equip,  cosa que ho fa fàcil d’usar. A més, és possible mesurar temperatures criogèniques, un factor  clau per mesurar mostres sensibles”. 

Dr. Mark Benson, General Manager, Global Sales i Màrqueting de Monocristall a Rigaku,  comenta, “L’ICIQ ja compta amb un difractòmetre de monocristall de Rigaku, per la qual cosa  la transició a la difracció d’electrons serà un aspecte trivial per a ells. Donarem suport a l’ICIQ  a l’hora d’extreure el màxim rendiment d’aquesta nova tecnologia per a les seves  investigacions.” 

Per a més informació sobre les instal·lacions de la Unitat de Difracció de Raigs X de l’ICIQ  podeu visitar: https://www.iciq.org/research/research-support-area/x-ray-diffraction-unit/ també per a obtenir més informació sobre el difractòmetre d’electrons XtaLAB Synergy-ED, podeu visitar https://www.rigaku.com/products/crystallography. 

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Andorra aprova augmentar un 7,1% el salari mínim per a l’any 2023

Notícia següent

Marc Castells optarà de nou a l’alcaldia d’Igualada

Notícies relacionades