Presenten la Coca Ganxeta de Reus: 45 metres de llargària i cremada amb vermut

Segons l’organització, es tracta d’una fita sense precedents, perquè mai s’ha elaborat una coca de forner cremada amb vermut d’aquesta mida

17 d'octubre de 2025 a les 16:39h

El Jardí de la Casa Rull ha estat l’escenari, aquest divendres 17 d’octubre, de la presentació de la Coca Ganxeta, una proposta de Vermuts Miró amb la col·laboració del mestre forner Xavier Pàmies Sistaré i el suport de l’Ajuntament de Reus i del Grup Cultural de Misericòrdies de Reus. La voluntat és convertir la ciutat en l’epicentre d’una gran celebració gastronòmica i batre rècords.

La gran cita serà divendres 24 d’octubre, a les 19 h, a la plaça del Mercadal. Pàmies hi prepararà una coca de 45 metres, elaborada com a coca de forner i ruixada amb Vermut Miró abans de ser cremada per oferir un espectacle singular que perfumarà la plaça. La peça s’instal·larà en diagonal, de l’Ajuntament fins a la Casa Navàs, configurant una imatge insòlita al cor de la ciutat. Després, se’n serviran 1.500 racions entre el públic. Segons l’organització, es tracta d’una fita sense precedents, perquè mai s’ha elaborat una coca de forner cremada amb vermut d’aquesta mida.

El regidor de Cultura i Política Lingüística, Daniel Recasens, ha subratllat el valor cultural de la iniciativa: “aquest acte és molt més que una proposta gastronòmica: és una mostra de talent i creativitat local. Vermuts Miró i Forn Sistaré són dos exemples clars de com referents de casa nostra poden unir tradició i innovació per generar experiències úniques”.

Per part de l’empresa impulsora, la directora general de Vermuts Miró, Montserrat Caelles, ha remarcat l’arrelament del projecte a la ciutat: "estem molt orgullosos de poder participar en una iniciativa que uneix tradició i gastronomia. La Coca Ganxeta representa un homenatge a la nostra ciutat, al vermut i als oficis artesans. Que aquesta coca sigui la més gran cremada amb vermut del món és un motiu d’orgull, i alhora un repte que volem que continuï en el futur". En aquest sentit, Caelles ha afegit: "aquest tipus d’iniciatives permeten acostar el nostre vermut a tots els ciutadans, compartint moments únics i creant records”.

El mestre forner Xavier Pàmies Sistaré, referent del Forn Sistaré junt amb el seu germà Tomàs, ha explicat l’esperit del projecte: "transmet quelcom més que una simple coca, és pertinença a Reus i a l'ofici. Fer una coca on s’hi suma el vermut és una sensació perfecta. A Reus som gent de foc i encendre aquesta coca amb Vermut Miró al mig del Mercadal és un gaudi indescriptible”.

Com a complement de la festa, els establiments de restauració de la plaça del Mercadal oferiran Vermut Miró a un euro, per allargar l’ambient festiu després de l’espectacle

Sobre l'autor
Adrià Torres foto
Adrià Torres
Veure biografia
El més llegit