Els premis gastronòmics Josep Lladonosa presenten una nova seu a Tarragona

Les semifinals de Lleida, Tarragona i Andorra tindran lloc els dies 5 i 6 d'abril a la plaça Corsini, davant del Mercat Central

26 de març de 2025 a les 14:10h

El Mercat Central de Tarragona s'ha presentat avui com a una de les seus de la 5a edició dels Premis Josep Lladonosa, que aquest any ofereix com a temàtica la Cuina Medieval Catalana. El 5 i 6 d'abril tindrà lloc la final social i la semifinal del certamen a la plaça Corsini on participaran les regions de Lleida Tarragona i Andorra, atès que, les regions de Girona i Barcelona ja van disputar la semifinal el passat dimecres 19 de març.

Aquests premis escolliran als millors estudiants de cuina i sala de tota Catalunya i, per primer cop, els alumnes d'Andorra també tindran l'oportunitat de participar. Per concloure amb els premis, el 14 de maig tindrà lloc la gran finalal Palau de Pedralbes (Barcelona). Els premis es divideixen en 3 guardons, el premi social, el de sala i el de cuina. 

Les semifinals se celebraran a peu de carrer, a la plaça Corsini de Tarragona a partir de les 9 h del matí, i per apropar el certamen al públic, aquella mateixa tarda el xef d’estrella Michelin del Restaurant Deliranto (Salou), Pep Moreno i Jordi Parés, professor i cuiner de Takkokken (Girona), que també han estat presents a la presentació al Mercat Central, oferiran dues exhibicions gastronòmiques que els visitants podran adquirir per un preu solidari. A més, també hi assistirà Adrià de la Rosa per oferir una exhibició de cocteleria. Tots els diners recaptats aniran destinats al Banc d'Aliments de les comarques de Tarragona.

Una cuina de fa 700 anys”, sota aquest lema volen posar en valor les receptes de la cuina del territori que ens han acompanyat durant segles, fent honor al precursor dels premis, Josep Lladonosa, un cuiner i historiador que ha dedicat la seva carrera professional a documentar i preservar la cuina catalana de l'edat mitjana. 

La presentació també ha comptat amb la participació de la presidenta de Mercats de Tarragona i Consellera de Comerç de l'Ajuntament de Tarragona, Montse Adan i el director general dels Premis Lladonosa, Juan S. Rodríguez Moranta. A més, els assistents també ha pogut gaudir d'una degustació de dues receptes de gamba i peix de Tarragona cuinades pels xefs Pep Moreno i Jordi Parés amb productes adquirits al mateix mercat.

Regió Mundial de la Gastronomia 2025

Enguany, la 5a edició ha tingut el plaer d'incloure's dins del programa de “Catalunya Regió Mundial de la Gastronomia 2025", un títol que L'Institut Internacional de Gastronomia, Cultura, Arts i Turisme (IGCAT) ha lliurat al territori reconeixent-lo com a destinació amb un llegat i potencial gastronòmic de primer nivell

El director, Juan S. Rodríguez ha expressat el seu agraïment a la Generalitat per incloure els premis dins la programació, un acte que s'ha situat com a quart esdeveniment més important d'aquesta fita.

Programació 5a edició dels Premis Lladonosa

Dissabte 5 d'abril - Semifinal Andorra-Tarragona-LleidaPlaça Corsini de TarragonaDiumenge 6 d'abril - Final SocialPlaça Corsini de TarragonaDimarts 29 d'abril - Jornada de formacióGrup Rull i San Miguel (Lleida)Dimecres 14 de maig - Final dels Premis LladonosaPalau de Pedralbes (Barcelona)
Sobre l'autor
Maria Ortega
Maria Ortega
Veure biografia
El més llegit