Port Tarragona present a la Breakbulk Europe 2022 de Rotterdam

El Port de Tarragona ha estat present aquesta setmana a la Breakbulk Europe 2022 celebrada per primer cop a Rotterdam. Després d’una pausa de dos anys a causa de la pandèmia, el Port Tarragona ha tornat al major esdeveniment mundial sobre project cargo i càrrega general on han compartit espai amb les més importants empreses del sector. En total els representants comercials de l’Autoritat Portuària de Tarragona han mantingut prop de 40 trobades amb agents interessats en conèixer les possibilitats que suposen les instal·lacions del Port de Tarragona i l’aposta que està fent el Port per promoure la càrrega general i la càrrega de projecte. De fet, la gran aposta feta des de l’APT per la càrrega general genera un gran interès entre les diferents empreses logístiques del sector que veuen com aquestes inversions comencen a donar els seus fruits.

L’APT comptava amb una secció dins de l’estand de Ports de l’Estat, recolzat per les empreses estibadores del Port com Noatum Terminals, Bergé Marítima, Euroports i DP World. Per aquest espai hi ha passat majoritàriament agents del sector com operadors logístics, carregadors, empreses de transport, navilieres i altres ports.

Referent en project cargo

El Port de Tarragona és un dels ports mediterranis més especialitzats en l’operativa de project cargo per les possibilitats que ofereix, ja que compta amb especialistes en tota classe de transports i en la seva organització i coordinació des de l’origen a la destinació. Al ser un port referent en aquest tipus de tràfics els agents comercials han mantingut contacte amb empreses especialitzades del sector interessades en realitzar les seves càrregues de projecte al Port de Tarragona.

En total el 2021 es van viure 16 embarcaments i 11 desembarcaments de maquinària i/o equipament industrial, en total 27 operatives superiors a les 100 tones. Els embarcaments acostumen a ser de peces amb més volumetria i pes, amb la xifra més alta que es va registrar per un embarcament (d’un únic element) que va arribar a les 2.000 tones. Per aquest 2022 hi ha 4 projectes d’elaboració de grans elements de càrrega de projecte sobre moll, un parell d’ells ja s’han iniciat i els altres dos restants ho faran abans de l’estiu. A aquests projectes s’hi sumen l’exportació i importació d’altres elements construïts fora dels molls portuaris, ja sigui en les instal·lacions de Schwartz Hautmont dins del port de Tarragona com a l’exterior del recinte portuari.

Les destinacions i orígens per aquests projectes són variades, sent les principals destinacions Bèlgica i EUA, però també altres països com Mèxic, Xina o dins de l’estat. Els principals orígens de les peces que s’utilitzen per l’assemblatge de les peces son la Índia, Xina i Corea del Sud.

Focus en la càrrega general

El Port de Tarragona treballa per la diversificar els seus tràfic i potenciar la càrrega general.
Les bones dades que es van recollint mes a mes son fruit d’una estratègia que es va posar en funcionament per part de l’APT des de fa uns quants anys enrere. Durant el primer quadrimestre de l’any el creixement va ser del 24% respecte el 2021, que ja va suposar un
increment del 48% respecte l’any anterior.

Aquest increment s’espera que continuï, d’una banda lligat a l’esforç realitzat per les empreses de la comunitat portuària per potenciar aquest tipus de càrregues i de l’altra lligat al desenvolupament de la càrrega ferroviària del port i l’atracció de nous tràfics vinculats al desplegament de l’anomenada estratègia “’Horitzó 2023”. Amb la posada en marxa de les infraestructures projectades com el port sec de PortTarragona Terminal Guadalajara – Marchamalo, la Zona d’Activitats Logístiques i la concessió a CTC de la Terminal Intermodal de La Boella, a més de les infraestructures com el Corredor del Mediterrani i el túnel del Coll de Lilla, acabaran de donar l’impuls qualitatiu i quantitatiu als tràfics del Port.

Redacció

La Ciutat és un diari de proximitat que cobreix tota l'actualitat local de les poblacions de Barcelona, Tarragona, Lleida, Terres de l'Ebre, Baix Gaià, Baix Penedès i Reus.

Missatges recents

ÚLTIMA HORA: 2 taurons de tres metres a la platja de l’Hospitalet

Un tauró d'uns 3 metres de longitud s'ha apropat avui al migdia a una de…

1 hora fa

Augmenten els aturats fins als 424 al mes de maig

El Servei d'Ocupació d'Andorra (SOA) ha tancat el mes de maig amb 424 persones en…

2 hores fa

Mor Ferran Teixidó, alcalde del Brull

L'alcalde del Brull (Osona), Ferran Teixidó, ha mort aquest diumenge mentre treballava amb el tractor…

2 hores fa

ÚLTIMA HORA: Troben el cadàver d’un veí de Lloret de Mar surant en un pou

Un home de 84 anys i veí de Lloret de Mar ha estat trobat sense…

2 hores fa

La consellera Tània Verge encèn la segona Tronada extraordinària

La consellera d'Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya, la reusenca Tània Verge, ha…

2 hores fa

Un ciclista atropella una menor a Manresa

El ciclista que va atropellar a una menor a Manresa aquest dimecres passat encara es…

2 hores fa

Esta web utiliza cookies.