La Pobla de Mafumet reviu les tradicions associades a la Diada de Sant Jordi

Dissabte a la tarda, el Casal Cultural va registrar el primer ple absolut postpandèmic per assistir a la gala cultural de la Diada de Sant Jordi

Quatre-cents veïns i veïnes de la Pobla van assistir, dissabte a la tarda, a la gala de la Diada Sant Jordi. Un acte farcit d’atractius que va servir com a punt culminant de les Jornades Culturals que el municipi ha gaudit del 19 al 24 d’abril. Des del taller de fotografia amb smarthpone fins a la presentació de la Coral de la Llar de Jubilats i Pensionistes, els habitants de la Pobla han tingut l’oportunitat de retrobar-se amb el fet cultural al municipi.

Així va quedar de manifest durant la gala de Sant Jordi, primer acte postpandèmic que registra un ple absolut al Casal Cultural. L’acte va incloure la celebració del cinquè aniversari del Club de lectura d’adults com a primer plat d’un menú cultural que va prosseguir amb la presentació del darrer llibre editat per l’Ajuntament, tal i com fa cada any per commemorar el Dia Internacional del Llibre. En aquesta ocasió, el volum escollit és “Història de la Pobla de Mafumet”, un llibre del 1986 obra de Francesc Cortiella i Òdena i que el consistori ha decidit reimprimir perquè, tal i com va explicar l’alcalde pobletà, Joan Maria Sardà, “ens permet retrobar-nos amb els orígens del nostre poble, conèixer millor la seva història i obrir el poble als nous habitants que en els darrers anys ens han triat com a lloc de residència i assentament familiar”.

Presentat el nou llibre, l’atenció de la gala va centrar-se en el lliurament dels guardons als Superlectors, un reconeixement que la Biblioteca municipal, en nom del Sistema de Lectura Pública de Catalunya, va atorgar a les tres persones -infantil, juvenil i adulta- que més llibres de la Biblioteca van llegir durant l’any 2021. Els mereixedors d’aquestes distincions van ser Héctor Serrano Torres, en categoria infantil; Maria Giralt Morales, en categoria juvenil; i Chari Lora Chacón, com a Superlectora adulta.

Tot seguit va arribar un dels moments més esperats de la vetllada, amb el lliurament dels premis a les persones guanyadores del tercer Concurs de relats breus de la Pobla de Mafumet. En aquesta ocasió, els relats que el jurat va determinar com a mereixedors del primer premi van ser “La violeta blava”, de Mariona Moreno Muñoz, en categoria infantil; “Las estrelles que nos guían”, de Keila Pérez González, com a millor relat juvenil; i “Gaizota”, de Keila Alfaro Cruz, qui va revalidar el guardó obtingut l’any passat com a autora del millor relat en categoria adulta.

Finalment, el públic assistent va riure de valent amb el monòleg “Del deporte también se sale”, amb el tarragoní Javi Sancho com a artista convidat per cloure la gala. La seva intervenció va ser molt esperada i aplaudida, deixant un gran regust final entre els 400 pobletans que van reunir-se al Casal Cultural del municipi.

Conclosa la gala, el focus es va traslladar a la pista coberta del Complex Esportiu Municipal, a on hi va tenir lloc un aperitiu popular, així com el tradicional lliurament de llibres, punts de llibre i roses de Sant Jordi, en un acte obert a tota la ciutadania.

La Coral alça la veu

D’altra banda, l’endemà diumenge a la tarda es va viure l’estrena de la Coral de la Llar de Jubilats i Pensionistes de la Pobla de Mafumet. L’acte, celebrat al Casal Cultural, va incloure la presentació dels integrants i directora de la Coral, els quals van oferir un concert inaugural durant el qual van poder mostrar bona part del repertori que han treballat durant els assaigs previs.

Val a dir que la Coral de la Llar de Jubilats i Pensionistes de la Pobla és un projecte que neix durant la tardor del 2019 i que, malauradament, va quedar en suspens arran de la propagació pandèmica. Ara, un cop la situació sanitària ha millorat, s’ha decidit recuperar els assaigs d’una iniciativa que va més enllà de l’àmbit musical. I és que la Coral ofereix un espai de lleure actiu amb valor afegit per a la gent gran del municipi, així com una oportunitat de socialització per als seus integrants.

Finalment, cal recordar que la Coral és una activitat oberta a la participació de qualsevol persona pensionista o jubilada del municipi, que només han d’acudir al Casal de la Gent Gran i animar-se a participar-hi.