La Pobla de Mafumet segueix incentivant a empreses i emprenedors per millorar l’ocupació

L’Ajuntament mantindrà obert el termini de sol·licituds fins al 15 de novembre

L’Ajuntament de la Pobla de Mafumet ha decidit renovar la campanya municipal d’incentius a empreses i emprenedors per a la promoció de l’ocupació, una iniciativa sorgida arran de la pandèmia com a mesura per pal·liar els efectes econòmics i laborals que se’n van derivar i que, ara, torna per seguir impulsant la creació d’ocupació al municipi.

Així, el consistori pobletà ha donat llum verda a una campanya destinada a persones treballadors, autònoms/es i empreses, i que inclou dos àmbits d’actuació. D’una banda, la creació de noves empreses o de noves persones emprenedores al municipi, que rebran un ajut econòmic directe per tirar endavant el seu projecte empresarial. La finalitat d’aquesta modalitat és “oferir una sortida professional a les persones empleades o en situació d’atur que vulguin convertir-se en emprenedors”, tal i com explica Joan Maria Sardà, alcalde de la Pobla.

En aquest àmbit, els ajuts són de fins a 6.000 euros per a noves empreses sense establiment o local obert al públic, i de fins a 8.000 euros en aquells casos en els quals sí que hi ha establiment o local obert al públic. En ambdós casos, el compromís dels beneficiaris ha de ser mantenir l’activitat durant un any, com a mínim.

Pel que fa a la contractació de persones empadronades al municipi i que es trobin en situació d’atur, també s’ofereix un ajut econòmic directe. En aquest cas, la subvenció distingeix fins a sis modalitats diferents per a contractacions de persones menors o majors de 50 anys, amb barems que van des dels 600 euros mensuals -amb un màxim de 4.800 euros anuals- en el cas de contractes per un mínim de 3 mesos a jornada completa, fins als 19.200 euros d’ajut directe en els casos de contractació indefinida a jornada completa d’una persona major de 50 anys.

En aquest àmbit d’ajuts a la contractació, “l’objectiu és que les empreses en procés d’ampliació del seu equip professional es decantin per la contractació de persones de la Pobla, o bé per la transformació de contractes temporals en contractes fixos o fixos discontinus”, detalla l’alcalde pobletà. Els emprenedors i empresaris interessats a beneficiar-se d’aquesta iniciativa municipal poden presentar les seves sol·licituds a través del Registre General de l’Ajuntament, ja sigui de manera presencial a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà o bé telemàtica, a la Seu electrònica municipal i sempre amb posterioritat a la contractació dels treballadors o a la implantació de la nova activitat al terme municipal.

L’Ajuntament mantindrà obert el termini de sol·licituds fins al 15 de novembre, en una iniciativa que, en paraules de l’alcalde, pretén “donar un cop de mà als nostres habitants perquè, a la Pobla, ningú no es quedi enrere”. Tot plegat, “amb un programa que inclou ajuts directes tant a aquelles empreses o emprenedors que contractin noves persones o transformin contractes temporals en fixes, com també col·laborant i incentivant la creació de noves iniciatives empresarials al nostre terme municipal.”