Salou preveu prop de 1.000 places noves d’aparcament públic a l’Eix Cívic

La construcció d'aparcaments és una prioritat per Pere Granados

Segons la proposta d’ordenació inicial, es projecta la construcció d’un aparcament soterrani de prop de 700 places a la zona centre de l’Eix Cívic, que donarà servei a la zona de Ponent de Salou.

Però també, segons proposta de l’alcalde als propietaris i veïns, es va acordar una modificació de l’esmentada proposta, que es materialitza amb un nou aparcament d’unes 300 places, entre soterrat i planta, entre els carrers Berlín i París.

Recordem que el finançament del primer pàrquing es realitzava a través de la venda d’uns terrenys per a edificació, la qual cosa no suposava cap cost per a les arques municipals, ni per als contribuents.

En aquest sentit, l’alcalde Pere Granados manifestava que “l’aparcament en aquest àmbit de l’Eix Cívic és fonamental, si volem articular una mobilitat sostenible, amb una avinguda i carrers adjacents moderns, esponjats, descongestionats, fluids i de qualitat; confortable per al trànsit rodat, però molt especialment per als vianants i l’activitat social; i, per aquesta raó, la construcció dels aparcaments ha de ser una prioritat”.

Dit això, l’alcalde deixava clar que “el finançament de l’aparcament que es preveu situar a Ponent s’ha de plantejar amb la fórmula de gestió urbanística d’una petita part dels terrenys de l’Eix Cívic, perquè és la forma d’evitar un augment dels impostos als salouencs i salouenques, per fer-hi front”.

L’alcalde avançava, a més, que al barri de la Salut es reservarà un espai per a la implantació d’un nou vial de vianants, paral·lel a l’Eix Cívic, més ample que el carrer València de Salou.