Una ruta musical que té a Picasso com a protagonista omplirà la Part Alta de Tarragona

Un projecte comú de l’Escola i Conservatori de Música i de l’Institut Pons d’Icart de Tarragona portarà als carrers de la Part Alta de la ciutat una ruta que commemora els 50 anys de la mort de Picasso el dissabte 25 de març al matí. Prop de 250 alumnes dels dos centres faran possible la iniciativa, fruit d’un projecte transversal al voltant de la figura del músic i que ha permès als dos centres crear vincles i col·laborar en una proposta compartida.

Les diferents etapes pictòriques de Picasso són el fil conductor de la ruta “Música i Picasso: un passeig musical per la Part Alta“, que s’iniciarà a la Plaça de la Font a les 10.45h, amb la intervenció d’un jove caracteritzat de Picasso, que farà de guia durant tot el recorregut. La ruta seguirà per la plaça dels Sedassos (etapa blava), la plaça del Rei (etapa rosa), la plaça Rovellats (etapa pre-cubista), plaça de les Cols (etapa del Neoclassicisme), plaça de Dames i Vells (etapa expressionista), plaça Natzaret (etapa de revisió dels clàssics) i al pati del Conservatori (etapa final). En totes aquestes localitzacions i durant el recorregut alumnes dels dos centres interpretaran música i faran performances, mostraran obres del pintor, ballaran i projectaran un vídeo. La ruta s’acompanyarà d’un díptic elaborat pels propis alumnes, amb un plànol del recorregut i codis QR des d’on accedir a informació complementària.

Diferents disciplines de l’Escola i Conservatori de Música de la Diputació (agrupacions instrumentals, grups de cambra, instruments solistes, història 2, introducció a la direcció i una de les obres finalistes del concurs de composició Xavier Gols) i de l’Institut Pons d’Icart (història de l’art, disseny i plàstica, arts escèniques i música) han participat del projecte. Durant els darrers mesos s’han coordinat i han treballat de manera conjunta des dels dos centres per tal de fer realitat la ruta que es presenta aquest dissabte i que és oberta a la ciutadania.

SergioLahoz

Missatges recents

Mor un ciclista després de patir una parada cardiorespiratòria

Un home de 60 anys ha mort després de patir una parada cardiorespiratòria quan circulava…

7 hores fa

Alerta per tempestes fortes aquest diumenge a gran part de Catalunya

Les previsions indiquen que les precipitacions poden tornar a ser intenses també a partir del…

8 hores fa

MIRACLE A LA SELVA: Trobats vius els quatre germans desapareguts 40 dies a la selva

Contra tot pronòstic i després d'un sonat anunci fallit (aquí), finalment els quatre germans que…

8 hores fa

Tracta de ferir amb un ganivet a la Policia: Portava el cotxe robat i anava sense carnet

La Policia Local ha detingut un home després de fugir amb un vehicle robat i…

8 hores fa

La primera edició del Primavera Sound a Madrid acaba amb 90.000 assistents tot i les dificultats

El Primavera Sound tancarà la seva primera edició amb seu a Madrid amb un total…

8 hores fa

Mor un motorista de 48 anys en col·lidir contra un turisme

Un home de 48 ha mort aquest matí al voltant de les 10:38 h. Segons…

9 hores fa

Esta web utiliza cookies.