Divendres, 21 de juny de 2024
És notícia

Neix el premi Periodisme Salut i Drets Socials Tarragona

Avatar photo

Hi ha convocades dues categories amb una dotació de 5.000 euros

La Xarxa Santa Tecla Sanitària, Social i Docent i la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya han presentat aquest matí la primera edició del Premi Periodisme Salut i Drets Socials Tarragona.

En roda de premsa, Joan Maria Adserà, director general de la Xarxa Santa Tecla Sanitària, Social i Docent, i Esteve Giralt, president de la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya, han donat a conèixer les bases d’aquesta primera convocatòria i la imatge gràfica del premi.

Amb una dotació de 5.000 euros, l’objectiu del guardó és promoure i incentivar el tractament dels temes de salut i drets socials en els mitjans de comunicació, així com reconèixer la tasca dels periodistes com a garants de la informació que la ciutadania rep en aquest àmbit.

S’han convocat dues categories. D’una banda, la Categoria de Salut i Drets Socials, amb una dotació de 3.000 euros, i a la qual podran optar treballs publicats o emesos arreu del món, però que tinguin com a temàtica la salut i els drets socials a Catalunya. D’altra banda, la Categoria Local, guardonada amb 2.000 euros, manté la mateixa temàtica que l’anterior, però està restringida a l’àmbit territorial del Camp de Tarragona i amb autoria de periodistes de mitjans de comunicació o corresponsalies locals.

Tots els treballs presentats hauran d’estar publicats o emesos a premsa escrita diària, periòdica o especialitzada, mitjans digitals, portals informatius a Internet o emesos per ràdio o TV durant l’any 2023 en llengua catalana o traduïts al català.

La previsió és que la primera edició del premi es lliuri durant la primavera de l’any 2024.

Durant la roda de premsa, Esteve Giralt, president del Col·legi de Periodistes a Tarragona, ha destacat que la rellevància d’aquest premi queda palesa atenent a “la dotació econòmica i al jurat”, que tot i que encara no s’ha fet públic estarà integrat per periodistes del món de la salut amb una contrastada experiència.

“Ens fa molt feliços sumar aquest premi a d’altres organitzats pel Col·legi, com és el cas del Mañé i Flaquer” ha afegit Giralt.

Per la seva banda, el director general de la Xarxa Santa Tecla, Joan Maria Adserà, ha posat en relleu que el guardó contribuirà a explicar “amb qualitat i professionalitat” els canvis que s’estan produint en tot allò que “fa referència a la salut i l’assistència a les persones”. Per aquest motiu, hi ha la voluntat que el nou premi es pugui consolidar i tingui “un llarg recorregut”, ha afegit.

La convocatòria d’aquest guardó se circumscriu al conveni de col·laboració subscrit el passat mes de febrer entre la Xarxa Santa i el Col·legi de Periodistes de Catalunya, amb l’objectiu de promoure accions que beneficiï el conjunt de professionals de la comunicació i el sistema mediàtic del Camp de Tarragona.

Les bases estan disponibles a:

https://www.periodistes.cat/actualitat/noticies/bases-i-formulari

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Aborden una dona ficant-li el ganivet al coll a Sabadell

Notícia següent

Es posa en marxa la nova edició de primavera del programa ‘Salou Actiu’

Notícies relacionades