Pep Moreno, xef del restaurant Deliranto de Salou amb estrella Michelin, protagonista de “Mirades Metropolitanes” al MAMT

Moreno és conegut per la seva aposta innovadora per una cuina de proximitat i de qualitat

16 de desembre de 2025 a les 18:25h

El Museu d’Art Modern de la Diputació de Tarragona acollirà el pròxim 17 de desembre, de 18 a 20 h, la darrera sessió d’aquest any del cicle de conferències “Mirades Metropolitanes”. Aquesta edició posa sobre la taula el desafiament estratègic que suposa la producció, distribució i consum d’aliments, qüestions que tenen una rellevància directa en la futura realitat metropolitana del Camp de Tarragona.

Un dels grans protagonistes d'aquesta jornada serà el reconegut xef Pep Moreno Martín, del restaurant Deliranto de Salou, qui compartirà la seva visió sobre el valor dels aliments. Moreno, amb estrella Michelin, és conegut per la seva aposta innovadora per una cuina de proximitat i de qualitat. La seva intervenció se centrarà en com els aliments transcendeixen la seva funció nutricional per esdevenir també un element fonamental de la cultura i la sostenibilitat.

A més de la seva ponència, el cicle comptarà amb una segona intervenció a càrrec de Daniel Martínez Aller, responsable d’espigolaments i voluntariat de la Fundació Espigoladors. Martínez oferirà una visió crítica sobre la distribució alimentària, centrant-se en el canvi de paradigma des de l’assistencialisme fins a reconèixer l’aliment com un dret fonamental. En el context d'una societat on la injustícia alimentària és una realitat cada cop més vigent, el treball de la Fundació Espigoladors, que lluita contra el malbaratament i promou l’aprofitament alimentari, agafa una dimensió metropolitana molt rellevant.

Les inscripcions per assistir a aquesta última sessió del cicle estan obertes fins a completar aforament. Els interessats poden formalitzar la seva inscripció a través del formulari disponible aquí o enviant un correu electrònic a regioconeixement@dipta.cat.

Aquesta sessió s’emmarca dins d’una sèrie de trobades que han abordat des de diferents perspectives la relació entre la realitat alimentària i els nous models de desenvolupament urbà i metropolità, amb la voluntat de generar reflexions sobre les possibles solucions davant els reptes actuals del sistema alimentari.

Un espai per repensar la nostra relació amb el menjar

Amb una mirada crítica i una voluntat transformadora, aquesta jornada representarà una oportunitat única per als assistents de reflexionar sobre la importància del menjar en la societat actual i com podem gestionar millor la seva producció i distribució a nivell metropolità.

Una cita que no només atraurà els amants de la gastronomia, sinó també a aquells interessats en el futur de les nostres ciutats i en la construcció d’un model més just i sostenible.

Sobre l'autor
Maria Lorenzo foto
Maria Lorenzo Miró
Veure biografia
El més llegit