L’oposició tarragonina, en bloc contra l’alberg de menors a la Ciutat del Repòs

El projecte de l'alberg es va planificar sense consultar els veïns

El 14 de març de 2022 es va tenir constància d’un nou projecte a Boscos de Tarragona: aprofitar el complex de la Ciutat del Repòs i Vacances -un complex turístic de baix cost actualment en desús i propietat de la Generalitat de Catalunya– per construir un alberg juvenil amb 556 places.

Segons la Generalitat, aquest nou equipament aniria destinat a ajudar joves amb problemes de salut mental derivats de la pandèmia. La reconversió va despertar el neguit dels veïns de la zona, temerosos que aquest projecte derivés en un turisme de baixa qualitat i, en termes generals, una mala imatge o incivisme a Tarragona.

El projecte de l’alberg, finançat amb 15 milions del fons europeu Netx Generation, es va continuar planificant sense consultar els veïns. Aquests, per la seva banda, van organitzar-se per organitzar primer una consulta sobre aquest projecte i formar després una plataforma en defensa dels interessos dels veïns.

En aquest sentit, cal destacar que la consulta va tenir un resultat demolidor: un 95 % dels votants es va pronunciar en contra d’aquest projecte, d’un total de 650 votants.

La plataforma Pro Llevant té l’objectiu de defensar els interessos dels veïns de Boscos de Tarragona, Cala Llevant i altres zones de ponent. En paraules del seu portaveu, Marc Guasch: “Volem donar veu als veïns a qui no ha donat veu el govern tarragoní”.

Aquest dilluns 11 de juliol la plataforma ha aconseguit el que Guasch anomena una “fita”: obtenir el suport de l’oposició del govern de Tarragona en bloc. Això es tradueix en el fet que els interessos de la plataforma compten amb el suport de PP, PSC, Ciutadans i els dos no adscrits.

El següents passos, segons han confirmat fonts properes a la plataforma a La Ciutat, son “demanar explicacions” més concises sobre la construcció d’aquest alberg i organitzar una consulta veïnal per al pròxim 23 de juliol que s’estendrà a Cala Romana, Mirador, Brisamar i els apartaments Collmajor.

En aquest sentit, apunten també a un possible tall de carreteres en contra de la construcció d’un projecte polèmic que, malgrat la situació política, ha aconseguit aglutinar a tota l’oposició tarragonina.