Obert el període per sol·licitar els ajuts per a la transformació digital d’empreses tarragonines

A partir de demà, dijous 8 de setembre, i fins al dia 19

A partir de demà, dijous 8 de setembre, i fins al dia 19, es poden sol·licitar els nous ajuts a la transformació digital. Aquest programa de Tarragona Impulsa va dirigit a treballadors autònoms i microempreses amb centre de treball i domicili fiscal a la ciutat de Tarragona, que tinguin fins a nou treballadors i amb una facturació de fins a dos milions d’euros anuals. Segons el conseller d’Ocupació i Desenvolupament Econòmic, Manel Castaño, “aquest programa ha de facilitar a les empreses de la ciutat el fet de posar-se al dia digitalitzant el seu negoci”.

Amb un màxim de 2.000 € per ajuda atorgada, es podran subvencionar despeses de serveis de consultoria, disseny, implementació i formació enfocades a un procés de transformació digital de l’empresa com el comerç electrònic, màrqueting digital, serveis de digitalització de processos interns del negoci, serveis de confiança digital, serveis vinculats a l’economia de la dada (Big Data). 

Aquesta ajuda va crear-se en el marc del Pla de Reactivació Socioeconòmica que l’Ajuntament de Tarragona va impulsar l’any passat arran de la pandèmia. La quantia que s’atorgarà es calcularà segons la puntuació obtinguda a partir de les despeses justificades i la dimensió del procés de transformació que hagin realitzat. La inversió en les empreses que rebin aquest ajut s’haurà d’haver efectuat entre l’1 de juliol de 2021 i el 31 d’agost de 2022, amb una despesa mínima de 1.000 €.