Noves places d’aparcament per a persones amb mobilitat reduïda al Port Tarragona

Les places estan situades al voltant de la seu institucional, de la seu administrativa, al passeig de l’Escullera i a la rotonda d’accés del Km 0

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

El Port de Tarragona ha creat set noves places d’aparcament al voltant de diferents espais gestionats pel Port. Les noves places estan situades dues davant de la seu institucional, dues davant de la seu administrativa, una a l’inici del passeig de l’Escullera i dues més a la rotonda del Dic de Llevant, principi del Km 0.

El Port vol donar resposta, a les necessitats de les persones amb mobilitat reduïda, situantaquestes places en llocs per facilitar l’accés a diferents espais d’oci de la façana marítima de Tarragona, com ara el Km0, el Moll de Costa o el passeig del marítim del Miracle i,també, a les seus i oficines de l’APT.

El nombre de places adaptades supera el nombre de places mínimes exigides pel CodiTècnic de l’Edificació, document bàsic de seguretat i utilització i accessibilitat. En aquests nous espais només hi poden aparcar els i les conductores que tenen la targetad’estacionament i que atorga la Generalitat a partir d’un barem de mobilitat.

L’organisme tarragoní prega a la ciutadania se’n respecti l’ús. Els conductors les reconeixeran fàcilment ja que aquestes places estan senyalitzades de manera vertical i horitzontal per garantir-ne la identificació i la visibilitat.

Un port amb criteris inclusius

El port intenta adaptar els seus espais pensant en les persones amb mobilitat reduïda i estudia les demandes i necessitats per trobar les solucions més adients. El Port de Tarragona duu a terme totes les obres i remodelacions dels seus espais amb criteris inclusius pensant per al gaudi de les persones amb mobilitat reduïda o amb dificultats visuals. Un exemple, és el cas del passeig marítim del Miracle on es van instal·lar unesrampes d’accés a la platja per persones amb mobilitat reduïda, de forma que es puguin apropar a la vora de la mar si així ho desitgen. També es va instal·lar un paviment tàctil en tot el passeig per indicar els itineraris i els passos de vianants que estan lleugerament elevats per tal de millorar la seguretat dels vianants. La zona del passeig destinada a caminar va estar tota executada al mateix nivell, tot eliminat les barreres arquitectòniques.

Un altre exemple és la construcció de la Passarel·la del Port, una infraestructura que permet connectar el centre de la ciutat amb el mar amb dos ascensors al costat del marper salvar un desnivell d’uns vuit metres entre la cota del passeig marítim i la cota superior d’encreuament de les vies del ferrocarril. A més es va construir una rampa d’accés en direcció a l’estació de viatgers a la zona del passeig.

Cal afegir que totes les obres del Port, com per exemple, el nou Museu, la nova seuinstitucional o l’emblemàtic Km0 estan adaptades per a persones que tenen algun tipus dereducció de mobilitat.

Respecte per les noves places

La Policia Portuària del Port de Tarragona pot sancionar amb multes de fins a 200 euros per estacionar a la zona, d’ús rotatiu, que està senyalitzada per a ús exclusiu de persones amb la targeta de mobilitat reduïda.