La nova proposta al Moll de Costa: conèixer l'obra a través de la seva autora

Nu Díaz apropa la seva exposició 'Lo que dicen las piedras' amb una visita dirigida per la mateixa autora al Tinglado 1 del Moll de Costa

28 de juliol de 2025 a les 09:14h
Actualitzat: 28 de juliol de 2025 a les 09:14h

Des del 20 de juny, el Tinglado 1 del Moll de Costa acull l’exposició ‘Lo que dicen las piedras’ de Nu Díaz. Una reflexió sobre la natura, l’ésser humà i l’art mitjançant un dels primers elements que va conformar el que avui en dia coneixem com a planeta Terra: les pedres. Ara, però, la seva autora presenta una nova proposta amb què vol apropar la seva obra al públic d’una manera més immersiva.

Es tracta de ‘Trobades amb l’artista’, una activitat on els assistents recorren l’exposició amb una visita dirigida per la mateixa autora. No es tracta únicament d’explicar les peces que s’hi mostren, sinó d’anar més enllà amb reflexions personals sobre el significat de les peces o el procés creatiu que hi ha darrere. Amb aquest innovador recorregut, els visitants tenen al seu abast un contacte més directe i proper amb l’artista, permetent que puguin endinsar-se en el seu univers creatiu.

 “Les ‘Trobades amb l’artista’ són més que una visita guiada a l’exposició. Són un espai de diàleg i reflexió compartida, a partir de l’obra, sobre el món que ens envolta i sobre el paper que tenen les pedres en les nostres vides”, assegura Nu Díaz. En aquest sentit, la creadora afegeix que “tots hem estat, en algun moment, recol·lectors de pedres i l’exposició ens permet aprofundir en els vincles que tenim amb una matèria que explica l’origen del nostre planeta”.

El cicle de trobades es va encetar el passat 20 de juliol i Nu Díaz reconeix que és una “veritable transformació per a tothom que hi participa”. Segons l’autora, aquesta consciència sobre la natura que desperta l’activitat “té més sentit que mai en el context d’emergència climàtica”.

El passat 25 de juliol es va fer el segon passi i de cara a aquest mes d’agost n’hi tornarà a haver un durant els dos primers dissabtes: 2 i 9 d’agost a les 18.30 hores. Es tracta d’una activitat gratuïta, però que requereix reserva contactant al 977 250 400 ext 1122 o escrivint un correu electrònic a cemapt@cemapt.cat. Pròximament s’afegiran noves dates al calendari.

Una obra adaptada a Tarragona

En paraules de l’artista, l’obra és una “invitació a entendre les pedres com a éssers vius, carregats d’història, evolució i llenguatge. L’origen de la idea es remunta a l’època de la pandèmia, quan va estudiar l’essència de les pedres fins a descodificar-ne un llenguatge mil·lenari.

L’exposició ha passat per Benicarló (País Valencià), Ulldecona (Montsià) i Segovia. A cada aturada, ha mutat incloent noves peces inspirades en l’entorn que l’acull. El mateix ha passat a Tarragona, on ha sumat tres noves peces. ‘El mar de piedras’, ‘Las montañas del mar y las montañas de la tierra’ i ‘Relieve de piedra’.

Tarragona és una ciutat i un territori on les pedres tenen un protagonisme rellevant al llarg de la història, estant presents al llarg dels anys”, comenta Nu Díaz. En aquesta línia, puntualitza: “En el cas del Moll de Costa, on es troba el Tinglado 1, veiem una relació directa amb el mar i amb la terra al mateix temps. Això ha permès que l’obra cobri vida i que apareixin noves peces que li donen identitat pròpia”. L’obra compta amb 29 peces d’art i es pot visitar fins al 31 d’agost.