Com es prepara el Nadal a Tarragona

El Nadal és l'època més bonica de l'any. Els carrers es tenyeixen de llums per il·luminar les nits

temps lectura-Temps de lectura: 5 minuts

L’arbre de la Rambla il·luminat que dona pas a les paradetes del mercat d’artesans amb les seves manualitats. La il·lusió dels nens preparant la carta amb les joguines és tan gran que aquest dia per ells no arriba mai. A Tarragona es preparen diferents esdeveniments en aquestes dates assenyalades. Un d’ells és un calendari d’advent que ha preparat l’Associació de comerciants de la Via T.

PRIMER CALENDARI D’ADVENT DE TARRAGONA

Es tracta d’un calendari d’advent físic molt tarragoní, amb les corresponents caselles i xocolatines. Es va intentar fer aquest calendari l’any 2020, però amb la pandèmia es va tirar enrere. El segon trimestre d’aquest any van començar a seleccionar projectes i buscar proveïdors.
La il·lustració l’ha dut a terme en Jordi Beltran, membre de l’Associació d’Il·lustradors de Tarragona (AIT).
Entre els premis més destacats hi ha un diamant de 0,20 quirats certificat, entrades dobles a Port Aventura i Ferrari Land, entrades a espectacles a la Tàrraco Arena i al Palau de Congressos, entrades al Magatzem Reial de l’Ajuntament de Tarragona i molts altres regals que es poden trobar a la web de l’entitat.
A la venda hi ha 1000 unitats que estaran numerades exclusivament. A part de les xocolatines que s’hi poden trobar estan els sorteigs, que cada dijous i divendres de desembre s’anunciaran els guanyadors a través de les xarxes socials. Per tant, de l’1 al 23 de desembre la gent que ho té ha d’anar mirant la web i la Xarxa de la Via T.
El calendari té un cost de 12 euros i a part de les tendes associades es pot contactar amb la Via T perquè ho facin arribar als punts de recollida segons domicili.

                                       

NADAL MUSICAL

El Nadal Musical és un acte on es posen unes 30 actuacions repartides per la ciutat. Hi ha anys que els músics són professionals, però de vegades els participants són alumnes. O bé d’escoles de música, de dansa o de teatre de la ciutat. Molts familiars s’apropen a veure’ls i així fa molt de caliu a la ciutat.
L’organitzador d’aquest acte és la Via T amb el suport de l’Ajuntament. Aquest acte va des del 12 al 23 de desembre.

                                         

GIMCANA INFANTIL

Quan els nens acabin el col·legi i comencin les vacances de Nadal (22 de desembre), l’Ajuntament organitza una Gimcana amb jocs didàctics. Ja fa anys que es fa i funciona molt bé. Enguany la temàtica seran preguntes bàsiques de primària. Es tracta que els nens hagin d’anar pels comerços de la ciutat resolent les diferents proves i enigmes. El premi estrella per al qual ho resolgui tot serà una Nintendo Switch Oled. Per poder-la guanyar s’han de contestar totes les preguntes bé i després l’atzar.
Aquesta campanya ajuda molt als nens que ja han acabat el col·legi i així aprofiten a passar un matí divertit, distraient-se i aprenent. Durarà fins al 9 de gener.

 PARC DE NADAL

El Parc Infantil de Nadal de Tarragona obrirà les portes perquè els infants de la ciutat puguin recuperar la il·lusió i la màgia de Nadal. Els infants podran trobar diversitat d’activitats i tallers per tots els gustos: treballs manuals, activitats esportives i microespectacles.

 FIRA DE NADAL I FIRA D’ARTESANS

Amb més de 12 parades disposades per sectors segons els articles venuts (pessebres i figures, verd i artesania) els firaires ofereixen, com des de fa tantes dècades, tots aquells productes que es necessiten per guarnir la llar per les festes nadalenques. I us rebran amb calidesa per tal que visiteu la fira tantes vegades com vulgueu amb la mateixa il·lusió i les ganes en què ells són per a vosaltres.

CAVALCADA DEL REIS MAGS

Tradicionalment, el 5 de gener de cada any arriben Ses Majestats els Reis Mags a Tarragona per portar regals a tots els nens i nenes de la ciutat i, també, als grans. Arriben amb vaixell al barri marítim del Serrallo, i des d’allí, s’hi enfilen a les seves carrosses per passejar pels carrers principals de la ciutat fins a arribar a l’Ajuntament, on reben les claus de la ciutat de mans de l’alcalde per tal d’accedir a totes les cases de Tarragona i poder deixar els regals.

                                   

EL MAGATZEM REIAL

El Consell Municipal de la Cavalcada de Reis i l’Home dels Nassos, amb l’acord del Port de Tarragona, cedeixen als patges de Ses Majestats els Reis Mags d’Orient el refugi número 1 del moll de Costa per a ús de Magatzem Reial, un espai on els patges emboliquen tots els regals per poder-los repartir a temps.
El Magatzem Reial ofereix la possibilitat de fer visites guiades a càrrec dels mateixos patges, que, tot i que estan treballant intensament posant a punt les dotze carrosses i preparant els regals, expliquen tota mena de detalls d’aquesta nit tan màgica. A més, totes les persones que ho volen poden deixar la seva carta a la Bústia Reial. Aquesta visita està especialment adreçada als nens i nenes de 0 a 10 anys de la ciutat.

Del 27 al 30 de desembre, els patges de Ses Majestats els Reis Mags d’Orient instal·laran el seu Magatzem Reial al Refugi número 1 del Moll de Costa per tercer any.

                                   

L’HOME DELS NASSOS I EL PATGE REIAL TAMBÉ S’APROPARAN A TARRAGONA

L’Home dels Nassos tornarà a ser el protagonista del matí del 31 de desembre, el darrer dia de l’any. Després de visitar l’any passat els barris de Torreforta i Sant Pere i Sant Pau, aquesta vegada s’aturarà als barris mariners, passant per l’Arrabassada, el Serrallo i el barri del Port, on celebrarà el centenari del seu rellotge, abans d’iniciar el recorregut que el portarà fins a la plaça de la Font, on des del balcó de l’Ajuntament, saludarà als infants de la ciutat amb la seva tradicional cançó. Pel que fa als Patges Reials, s’espera la seva visita els dies 2, 3 i 4 de gener al Pati del Rei Jaume I del Palau Municipal, a on es podrà lliurar la carta per als Reis d’Orient.