Més de 600 projectes musicals s’inscriuen a la FiM Vila-seca 2022

La FiM Vila-seca aspira a consolidar-se com la cita primaveral de música emergent i dels espectacles musicals familiars fets a Catalunya

Per a la difusió d’aquesta convocatòria artística, la FiM ha comptat amb la Xarxa d’Antenes de Talent de la FiM, conformada per iniciatives i dispositius del territori que treballen per mobilitzar i acompanyar les propostes emergents a Catalunya: programes de suport a la creació, concursos de bandes novells, escoles de música, equipaments especialitzats i residències d’artistes. Actualment formen aquesta xarxa: Aiguamoll Música, Cabal Musical, Cases de la Música, Cal Gras – Residència d’Artistes, Centre Cultural Albareda, Concurs de Música de Badalona, Conservatori Liceu, Conservatori de Vila-seca, Desconnecta – Mostra de Música Jove, Espai Jove Boca Nord, Festival Brot, Hospisona, Horta – Cançó d’Autor, Festival Brot, La Marfà – Centre de Creació Musical, Music Mentoring, Lapsus, Operació Paki, Portautors/es, Roca Umbert – Fàbrica de Creació, Rodautors i Taller de Músics.

El passat 14 de novembre es va tancar la convocatòria artística amb un renovat èxit d’inscripcions per segon any consecutiu. Martí Marfà, director artístic de la FiM Vila-seca explica que: “És fabulós que la creativitat ens desbordi novament. Hem de visibilitzar la tasca essencial de les antenes de talent de la FiM, que treballen cada dia per descobrir i impulsar la nova creació. M’endinso novament en el difícil i sempre dolorós repte de la selecció”.

La programació artística, que es donarà a conèixer el mes de març del 2022, tindrà en compte el caràcter emergent de les propostes, la seva qualitat artística, el seu nivell d’innovació i originalitat, el seu caràcter d’estrena o novetat i la projecció que la participació a la FiM Vila-seca pot suposar per a un projecte musical.
Durant el mes de febrer es donarà a conèixer el programa d’activitats professionals de la FiM 2022, que comptarà amb showcases, activitats de networking i mathcmaking, trobades ràpides, presentacions de projectes i mentories exprés. En aquesta edició es recuperarà majoritàriament la presencialitat per continuar amb els objectius de dinamitzar el mercat de la música en directe, facilitar la feina dels professionals i millorar les oportunitats comercials en els àmbits emergent i familiar.

La FiM Vila-seca 

La FiM Vila-seca va celebrar la seva edició de represa l’any 2021 després de 5 anys d’aturada en un complex context d’emergència sanitària. Els 5.000 assistents, els 360 professionals acreditats i els 34 projectes musicals participants van tornar a situar-la com a epicentre de les propostes musicals emergents de Catalunya i els territoris de parla catalana, i com a pol de dinamisme del sector.

La propera edició de la fira de música emergent i familiar de Vila-seca vol seguir treballant la recuperació d’un aparador professional de referència, que pretén contribuir a l’enfortiment del sector de la música en viu en un moment de crisi i reptes fonamentals.

L’Ajuntament de Vila-seca, principal organitzador de la fira, aspira a consolidar la FiM com la cita primaveral de música emergent i familiar de Catalunya, tant per a professionals i artistes com per a públic en general del Camp de Tarragona, la Catalunya Sud i el conjunt del país. La FiM Vila-seca també rep el suport de la Diputació de Tarragona i del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.