L’Hospital Joan XXIII engega un nou sistema de gestió de la informació clínica ‘Salut 4D’

El nou sistema, que es va iniciar a Girona, permetrà agilitzar l’activitat assistencial i, properament, es desplegarà a tots els hospitals de l’ICS, a la xarxa de l’IAS i a tots els centres que fan servir el sistema Argos

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

L’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona ha començat a treballar amb una nova estació clínica de treball per a la gestió de la historia clínica informatitzada, que millora tant la gestió clínica com les funcionalitats del sistema actual. Aquesta millora del sistema ha estat impulsada des de l’Institut Català de la Salut.

Les dades clíniques dels pacients són les mateixes, però ara es mostren amb una nova capa en format web (HTML5) que és més àgil, accessible, intuïtiva i visual. Per exemple, quan un o una pacient arriba a la consulta externa, els professionals que l’atenen poden veure la llista de les proves que se li han fet, (des de la més nova a la més antiga) i, amb un clic, desplegar la informació de cada resultat; poden repassar les visites anteriors en un calendari gràfic; poden consultar altres diagnòstics d’altres professionals; poden enviar consultes a altres especialitats i citar el pacient.

És un canvi en la manera com els professionals poden accedir a la informació de cada pacient, perquè l’eina prepara la informació perquè hi puguin accedir de manera ràpida: la informació va als professionals, i no són ells qui van ha buscar-la.

Setmanes abans de la posada en marxa del sistema a l’Hospital, els professionals reben una formació específica, disposen de vídeos, manuals i d’un campus virtual, i durant les primeres setmanes de funcionament conviuen les dues eines (la nova i l’antiga), per tal d’acompanyar-los en la seva adaptació.

L’oficina SAP de l’Hospital, liderada per Isabel Nieto, en col·laboració directa amb els Centres de Competència (Funcional i Tècnic) SAP-ARGOS de l’ICS, és l’encarregada de la formació dels referents, el manteniment de les incidències i la parametrització de la nova estació.