L’extincióFest arriba aquest cap de setmana a Mèdol de Tarragona

Avatar photo

El monòleg Tant de bo fos blanc i el concert Vladivostok, representacions destacades de l’equador de l’extincióFest

L’extincióFest arriba aquest cap de setmana a l’equador de la programació a Mèdol – Centre d’Arts Contemporànies de Tarragona, amb propostes trencadores de teatre, poesia i música, que reflexionen sobre la construcció de la identitat personal i el que suposa sentir-se diferent.  

Divendres a les 18.30 h, l’escriptora Anna Gas presentarà El Pèndol, un volum de contes curts pels quals va rebre el premi Mercè Rodoreda 2020. Al llibre hi trobem personatges complexos, instal·lats en l’exageració, on la realitat i les distorsions personals s’entrecreuen. 

El mateix divendres a les 20 h es podrà veure l’obra Tant de bo fos blanc, una adaptació de l’actor Ricard Boyle i la dramaturga Andrea Bel a partir de l’assaig autobiogràfic del periodista Serge Bilé, Blanchisse-moi tou ces nègres. Aquesta representació escènica que es podrà veure a la Sala Plana de la Casa Canals posa sobre la taula els prejudicis que assumeixen les persones sotmeses a discriminació racial. 

Dissabte a les 18.30 h serà el torn del filòsof i assagista César Rendueles, qui presentarà el seu darrer treball, Contra la igualdad de oportunidades. Sota aquest títol provocatiu, Rendueles analitza l’evolució de la igualtat en diferents contextos socials per denunciar que la igualtat d’oportunitats no deixa de ser una forma d’elitisme que beneficia als que més tenen. Rendueles planteja iniciatives concretes per a una societat més equilibrada. 

Finalment, dissabte a les 20 h arriba el torn de Vladivostok, un projecte que combina lletres i música: composicions musicals inspirades en els versos de La matinada clara i La ciutat cansada (Premi Carles Riba 2017) de Maria Cabrera Callís, del que ha resultat el disc Flors que hi fore. L’autora posa la veu i s’acompanya d’Irene Fontdevila al piano en aquest projecte poeticomusical. 

Les activitats de l’extincióFest seguiran el cap de setmana del 4 i 5 de març, amb les presentacions a Mèdol del periodista Rubén Serrano, el trio drag House of Pintoresque, la filòsofa Marina Garcés i la rapera valenciana Tesa. Aquestes són les propostes que posaran punt final a l’edició 2022 del festival juntament amb les dues exposicions col·lectives que es poden veure aquests dies a Mèdol, “Ontologies de marjal” i “De l’autisme a l’anime”, comissariades per Oriol Fuster. 

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

L’esquerra independentista ataca la seu d’un sindicat de Mossos a Sant Andreu

Notícia següent

El Documental del Mes de febrer projectarà la pel·lícula “En el llindar” a Reus

Notícies relacionades