L’equip de recerca sobre els aqüeductes romans s’emporta el Premi Tarraco

El grup d'investigadors ha treballat en la identificació de trams d'aqüeducte en un recorregut de 50 quilòmetres

Pont del Diable de Tarragona. JULIO COLLADO
El ple de l’Ajuntament de Tarragona ha aprovat per unanimitat atorgar el Premi Tarraco a l’equip de recerca sobre els aqüeductes romans de Tarraco. El grup està format per investigadors de la URV, UAB i UB i institucions de la ciutat i en els darrers anys ha aconseguit identificar i catalogar diferents trams dels dos aqüeductes que portaven aigua a l’antiga Tarraco al llarg d’un traçat de 50 quilòmetres.
Es tracta d’un projecte quadriennal format per professionals multidisciplinaris així com amb la implicació de diversos municipis pels que transcorre el traçat dels dos aqüeductes.
A banda el plenari d’aquest divendres ha aprovat tres declaracions institucionals. La primera fa referència la petició al Govern de la Generalitat per tal que actualitzi els contractes programa, així com el seu finançament, fins el 2025.
La segona és de suport a l’illa de la Palma, arran de l’erupció del volcà Cumbre Vieja. Finalment, s’ha instat el govern espanyol a que els principals beneficiaris dels fons Next Generation siguin Pimes.