L’Associació de Protecció Civil de la Canonja busca nous voluntaris

L’Associació de Voluntaris de Protecció Civil de la Canonja vol ampliar el nombre de voluntaris per reforçar l’equip i així poder augmentar la seva participació activa. La Regidoria de Seguretat Ciutadana i Protecció Civil engega una campanya de captació de nous membres.

El voluntariat de protecció civil al nostre terme municipal desenvolupa les funcions en matèria de protecció civil i les seves principals accions són la prevenció, planificació, intervenció, informació i formació.

La Protecció Civil és un servei públic que té com a objectiu preveure les situacions de risc col·lectiu greu, catàstrofes o calamitats públiques. També protegir les persones, els béns i el medi ambient quan aquestes situacions es produeixen, així com contribuir a la rehabilitació i reconstrucció de les zones afectades.

Per ser voluntari/ària de protecció civil s’ha de superar un curs bàsic a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya i cal ser nomenat voluntari/ària de protecció civil per l’alcalde.

Les persones interessades a fer-se voluntari de Protecció Civil a la Canonja poden trucar al telèfon 977 548 081 o enviar un correu electrònic a protecciocivil@lacanonja.cat.

Lucía López, regidora de Seguretat Ciutadana i  Protecció Civil,  afirma que “ fer-se voluntari no suposa una obligació, més aviat es tracta d’adquirir un compromís amb el nostre poble, que cal respondre en dies especials com pot ser una cavalcada de reis o una riuada”. La regidora confia en poder ampliar el cos de voluntaris de Protecció Civil i arribar a cobrir la totalitat dels serveis requerits. “Animo a la gent a que s’incorpori a l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil per ajudar a la Canonja i contribuir entre tots a reforçar el servei públic”, finalitza Lucía López.