L’Arxiu del Port de Tarragona organitza el taller gratuït ‘Family Photo Talks’

El taller es durà a terme a la sala de formació de l’Arxiu del Port el pròxim dimarts 22 de novembre de 16h a 19h

El pròxim dimarts, 22 de novembre de 16 h a 19 h, l’Arxiu del Port de Tarragona es convertirà en el marc de desenes de fotografies familiars al taller gratuït ‘Family Photo Talks’. El taller anirà a càrrec de Susanna Muriel Ortiz, arxivera especialitzada en patrimoni fotogràfic i amb una dilatada experiència en analitzar els arxius familiars.

Les persones interessades a participar en aquest taller són convidades a portar una fotografia familiar, una i només una imatge, a partir de la qual es podrà fer un breu relat, a la resta de les persones participants, vers la història que representa la imatge.

Muriel ajudarà a descobrir les marques, els desperfectes i les cicatrius de les fotografies originals i a esbrinar com aquestes captures són portadores d’emocions i significats que, no tan sols contextualitzen les imatges, sinó que les doten d’un valor singular, de continguts que apareixen entre línies.

En el taller es descobrirà què veuen els altres de les nostres imatges i com és d’important el treball de descripció de les fotografies que pot fer cadascuna de les persones aficionades a una nova comunitat; ‘arxivers i arxiveres domèstiques’. Es veuran també les diferents lectures que es poden produir en el moment d’organitzar les col·leccions de fotografies que molts guardem a casa i s’experimentarà el procés de veure, mirar i analitzar les nostres fotos.

El taller està dirigit a tothom que tingui interès a participar, les places són limitades i per aquesta raó s’ha de fer una reserva enviant un correu electrònic a l’adreça arxiu@porttarragona.cat.
Totes les persones que ho necessitin podran sol·licitar un certificat d’assistència.