L’artista visual Mayte Vieta presenta la seva exposició a Vila-seca

Una exposició on la llum i el cel cobren protagonisme

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Avui el Castell de Vila-seca ha acollit la roda de premsa de presentació de l’exposició “Cosmos. Mirar a la foscor entre les estrelles de Mayte Vieta“, fruit del conveni de col·laboració amb la Fundació Vila Casas. L’acte ha anat a càrrec de l’alcalde de Vila-seca, Pere Segura; el director general de la Fundació Vila Casas, Joan Torras; la regidora de Cultura, Manuela Moya; la comissària de l’exposició de la Fundació, Natàlia Chocarro i l’artista i autora de les obres, Mayte Vieta.

“COSMOS. Mirar en la foscor entre les estrelles” convida a viatjar a llocs llunyans amb la imaginació i l’anhel per trobar espais, entre el so sec del llampec i la brillantor clara del tro que, en el seu silenci i en la seva obscuritat, ens apropin a la creació i ens parlin de l’univers, la terra, la natura i la seva conservació. Amb aquesta proposta s’aboca a l’exploració més íntima i troba en els somnis i en la imaginació una forma de redempció.

En primer lloc, l’alcalde de Vila-seca, Pere Segura, ha explicat que es tracta d’una exposició feta a propòsit per les diverses sales del Castell de Vila-seca, “d’art contemporani, en un entorn històric; un entorn que ha provocat en l’artista Mayte Vieta unes sensacions que ha anat plasmant al llarg dels diversos espais d’exposició”.

En aquest sentit, Natàlia Chocarro, com a comissària de l’exposició, ha explicat que “la fotografia de Mayte Vieta, internacionalment reconeguda, vol retenir el temps, crear inquietud a l’espectador, a través de la imaginació i el somnis”. I ha afegit que “es tracta d’obres heterogènies entre elles amb un denominador comú: el cosmos” puntualitzant que “serveixen per alçar la mirada al cel i contemplar l’univers”.

Per la seva banda, Joan Torras, ha posat en valor la continuïtat del conveni de la Fundació amb l’Ajuntament de Vila-seca, el qual “ha estat prorrogat pels propers 4 anys”. En aquest sentit, ha agraït a l’Ajuntament l’aposta decidida per l’art i la cultura.

De fet, la regidora Manuela Moya ha destacat la gratuïtat de les entrades al Castell durant aquest mes de juliol i ha fet esment a les visites que han tingut lloc a les exposicions anteriors com són la de Antoni Tàpies, amb 8.500 visitants; la d’Agustí Centelles amb gairebé 10.000 i l’última de Josep Clarà, que va arribar a les 10.200 visites.

L’artista i autora de les instal·lacions i fotografies que es podran veure al Castell, Mayte Vieta, ha volgut destacar que “el resultat de l’exposició és fruit de l’experiència personal recentment viscuda” durant la qual “mirava de fugir de la realitat a través de la foscor i de les estrelles”.

“COSMOS. Mirar en la foscor entre les estrelles”, proposa d’emplaçar el públic en una estrada sensitiva on les lectures, les interpretacions i les connexions que s’hiestableixin li permetin fer el seu propi viatge. Cal recordar que l’exposició, que serà inaugurada aquesta mateixa tarda, es podrà visitar fins al proper 13 de novembre.