L’Ajuntament de Vila-seca i Ecovidrio presenten la campanya solidària ‘Recicla Vidre per elles’

Ecovidrio ha instal·lat 2 contenidors roses al parc de la Riera per a fomentar el reciclatge d'envasos de vidre i la prevenció del càncer de mama

Ecovidrio, l’entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge dels residus d’envasos de vidre a Espanya, posa en marxa, per sisè any consecutiu, la campanya “Recicla vidre per elles”. Una iniciativa que té com a objectiu mobilitzar als ciutadans a reciclar envasos de vidre per a cuidar del medi ambient i contribuir així amb una causa solidària: la prevenció del càncer de mama.

Des d’avui i fins el proper 31 d’octubre, dos iglús roses estaran situats a Vila-seca, concretament al parc de la Riera.  Aquest matí, una representació de la Corporació Municipal de Vila-seca encapçalada per l’alcalde Pere Segura, han donat el tret de sortida a la campanya dipositant els primers envasos de vidre que en finalitzar es transformaran en una donació a la Fundació Sandra Ibarra de “Solidaridad frente al Cáncer”.

En aquesta ocasió, la campanya s’ha estès per més de 170 ciutats de tot el territori nacional com Madrid, Sevilla, Valladolid, Múrcia, Màlaga o Logronyo. D’aquesta manera, Ecovidrio ha instal·lat 500 contenidors roses per tota Espanya.

Com a símbol de la conscienciació i solidaritat amb el càncer de mama, Agatha Ruiz de la Prada ha dissenyat un miniglú especial per a l’ocasió, en el qual es destaca el lema de la Fundació Sandra Ibarra: “Llenos de vida”. El miniglú es podrà adquirir a través de la web Miniglú.es , i els beneficis es destinaran a la Fundació Sandra Ibarra per a contribuir a la prevenció i recerca del càncer.

Dades de reciclat de vidre a Vila-seca

Segons les últimes dades relatives a 2020, la població de Vila-seca va reciclar un total de 499 tones d’envasos de vidre, la qual cosa suposa que cada habitant va reciclar de mitjana 22,1 kg. Respecte a la taxa de contenització, Vila-seca se situa amb una mitjana de 154 habitants per contenidor, comptant amb un total de 146 iglús per als residus d’envasos de vidre instal·lats.