L’Ajuntament de Tarragona s’il·luminarà de blau pel Dia de les Malalties Minoritàries

Serà aquest diumenge, 28 de febrer

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut
La façana de l’Ajuntament de Tarragona s’il·luminarà de color blau el proper diumenge dia 28 de febrer amb motiu del Dia de les Malalties Minoritàries, la campanya de sensibilització internacional sobre malalties rares o poc freqüents. 

L’objectiu principal de la campanya és augmentar la conscienciació entre el públic en general sobre les malalties rares i el seu impacte en la vida dels pacients. També, en solidaritat amb les persones i famílies que lluiten per millorar la qualitat de vida dels afectats. A més, la campanya té com a objectiu situar les malalties poc freqüents com una prioritat en l’agenda social i sanitària. 

Les malalties minoritàries, rares o poc freqüents, són greus, i afecten 5 de cada 10.000 persones. N’hi ha més de 7.000, un 80% de les quals són d’origen genètic. Generalment impliquen diversos òrgans i afecten les capacitats físiques, les habilitats mentals i les qualitats sensorials i de comportament de les persones afectades. Poden aparèixer des del naixement o la infantesa, però n’hi ha que no es manifesten fins a l’edat adulta.