L’Ajuntament de Roda de Berà posa en marxa un projecte de Suport a l’Institut

Vol ser un suport per als joves, amb l’organització de xerrades i diversos tallers sobre igualtat de gènere, sexualitat, salut o drogues, entre d’altres.

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

Les regidories de Joventut, a través del Punt d’Informació Juvenil, i de la Dona i Igualtat, encapçalades per Gerard Solé i Rosana Dorantes, respectivament, han treballat conjuntament amb l’Institut de Roda de Berà per posar en marxa el projecte de Suport a l’Institut. 

El projecte té l’objectiu d’esdevenir un suport per al jovent del municipi, amb la programació de xerrades i de tallers sobre temes com la sexualitat, l’igualtat de gènere, la prevenció de violències masclistes, la salut o les drogues i l’alcohol, entre d’altres, i, per altra banda, fomentar el treball de proximitat amb el jovent i donar les mateixes possibilitats i oportunitats a tots ells i elles. 

Els joves tractaran fins a finals del mes de maig temes com la diversitat de gènere i la prevenció LGTBI; faran xerrades de comunicació i mediació; sobre prevenció de violències masclistes; alcohol i altres drogues; i qui som i què fem? Informació de projectes, activitats i serveis de joventut a nivell de municipi i de Catalunya. El projecte està pensat perquè tingui una continuïtat durant els propers anys amb la realització d’un cercle establert de xerrades a cada curs. 

Dins d’aquest mateix marc, ambdues regidories han introduït aquest any uns tallers de mediació de conflictes i assertivitat adreçats a dos grups de 3r d’ESO que realitzen dins l’optativa de mediació. Amb aquests es pretén donar eines i coneixements al grup de joves perquè puguin ser agents de mediació al centre amb l’alumnat del primer cicle.

A banda, també s’ha programat una xerrada per treballar l’assertivitat i comunicació amb la resta d’alumnes i una formació virtual al claustre de professorat sobre mediació per fer front a situacions que es puguin produir entre l’alumnat del centre.