L’Ajuntament d’Altafulla dobla l’espai del local de Càritas

  Ha significat una inversió d’uns 10.000 euros que beneficia a una cinquantena de famílies del municipi

  La regidoria d’Acció Social de l’Ajuntament d’Altafulla, que encapçala el coalcalde Jordi Molinera, i la secció local de Càritas a Altafulla, que coordina Carme Vives, han presentat aquest matí les obres d’ampliació del local de l’edifici annex a les antigues escoles Teresa Manero.

  Els treballs han significat doblar la superfície del local amb una inversió d’uns 10.000 euros que “serveixen per a una millor gestió dels aliments, una millor atenció per a les famílies, i un òptim emmagatzematge per als productes”, segons ha subratllat Carme Vives. El local es divideix en dues plantes: la planta baixa que es destina a la recepció i emmagatzematge dels aliments, i la primera planta, destinada a tasques d’administració.

  Les obres han consistit en una ampliació de l’espai amb el trasllat provisional del Centre Obert a la Pallissa de l’Era de l’Esteve –està previst que aquest servei s’emplaci en uns mesos a l’antiga casa del director de l’Alberg de la Casa Gran després de l’acord assolit amb la Direcció General de Joventut de la Generalitat; l’eixamplament de les entrades laterals dels aliments per la planta baixa, el condicionament d’un espai ampli per a l’emmagatzematge dels productes i la provisió d’equipaments de refrigeració per a la seva òptima conservació.

  El coalcalde d’Altafulla, Jordi Molinera, ha insistit que “aquestes petites inversions fan possible donar resposta a deficiències llargament reivindicades per l’entitat i que beneficien a un sector vulnerable de la població que, en èpoques de pandèmia, ha vist com la seva situació social i econòmica ha empitjorat encara més”.

  Càritas a Altafulla, segons ha recordat la seva coordinadora, atén a un total de 45 famílies del municipi que, “en ple esclat de la pandèmia vam arribar a atendre més de 60 famílies d’Altafulla”.

  Més enllà del servei d’aliments, Càritas treballa com a entitat mediadora amb l’Ajuntament d’Altafulla per a aquelles famílies susceptibles de cobrir primeres necessitats, així com el lloguer de l’habitatge, la cerca de feina, la cobertura de necessitats bàsiques materials, entre d’altres àmbits socials, econòmics i laborals.