Teresa Ferré: “Hem programat actes per a tots els públics i garantirem una Festa Major segura”

-La Festa Major de Roda de Berà se celebra entre el 20 i el 26 d’agost però ja s’han dut a terme alguns actes previs, que van començar el dia 14. Com han funcionat a nivell de públic?

Sí, sempre comencem una setmana abans amb alguns actes previs, que empalmen amb el final del Festival de Pedrera. Aquest festival el comencem cada any a finals de juny i dura fins que arriba la Festa Major. A nivell de públic han tingut molt d’èxit. Hem tingut molts aforaments complets. Hem pres les mesures necessàries contra la Covid i estem sent tots molt responsables. Ha anat tot perfecte i la gent està col·laborant moltíssim. Estem molt satisfets.

-Quines són aquestes mesures que ha calgut implementar?

Encara que siguin espais a l’aire lliure, tanquem els recintes per poder controlar els aforaments i cada persona que entra ha de deixar el seu nom i el seu número de telèfon per si es produeix algun contagi, per avisar-los. La gent pot venir sense cita prèvia i va per ordre d’arribada. Quan s’omple l’aforament, no es deixa entrar ningú més. Tenim voluntaris que fan seure la gent i els organitzen per bombolles de convivència. Vull destacar que l’any passat vam començar ja a fer-ho d’aquesta manera en totes les activitats festives i culturals i ens ha funcionat molt bé. Hem d’agrair que la gent que ve de públic presta tota la seva col·laboració.

-Han programat activitats de tot tipus: actes tradicionals, concerts, actes esportius… Quins en destacaria del programa d’enguany?

L’acte principal, que es fa el dia del patró, és la processó del Pa Beneït, que és la nostra tradició. Pel que fa a la resta, hem fet un programa dirigit a tothom, hem procurat buscar activitats tant per als nens com per a a la gent gran com per als joves. Pensem que hi ha actes per a totes les edats. El plat fort és el dia 24, que és el dia del patró, però també ho és el pregó del dia 23.

-Hi ha gent de fora que participa a la Festa Major de Roda de Berà o també hi ha turistes?

El cert és que hi ha molt de turisme de segona residència. Pensa que la població de Roda a l’estiu es multiplica per 4 i molta d’aquesta gent col·labora en la Festa Major. En la processó del Pa Beneït, per exemple, hi ha molt de voluntariat i aquests voluntaris són tant del poble com turistes de segona residència. A banda, tenim els turistes que estan als càmpings. Nosaltres fem molta difusió de la Festa Major i molta gent dels càmpings, quan se n’assabenta, ve a gaudir-la amb nosaltres.

-Vol afegir alguna cosa més?

Sí, vull aprofitar per agrair, en nom de l’Ajuntament, la gran quantitat de voluntaris que hem tingut, la gent de Protecció Civil, la Policia Local…, sense els quals no podríem haver fet ni aquesta Festa Major ni cap altre dels actes que hem dut a terme des que va esclatar la pandèmia. Tots ells s’han pogut celebrar gràcies a l’esforç de tota aquesta gent que ha posat tot de la seva banda per aconseguir una cultura segura a Roda de Berà.