Dijous, 30 de maig de 2024
És notícia

Jordi Llopart: “Malgrat la dificultat de la situació, aquesta legislatura ha sigut molt productiva”

Creixell, a la comarca del Tarragonès, és una població situada a mig camí de tot arreu, ben bé a mig camí entre Tarragona i El Vendrell, al Baix Penedès. Tanmateix, Creixell mira cap a Tarragona i forma part de la Costa Daurada amb honors i reconeixements, amb els seus 2 km de platja. La seva capacitat turística fa que dels seus gairebé 4000 habitants habituals es puguin arribar a multiplicar per 5 o 6 durant els mesos d’estiu. Per dir-ho curt, al seu terme hi ha 11 urbanitzacions i 5 càmpings, ni més ni menys.

L’alcalde de Creixell, Jordi Llopart, fa un balanç de la legislatura que s’acaba, en aquesta entrevista en exclusiva per a La ciutat.

 

La legislatura està arribant a la seva fi i és l’hora de fer balanç. Quina valoració en faries?
Aquesta legislatura ha sigut especialment complicada, ja des del seu començament. De fet, aquest és el meu tercer mandat i en 12 anys davant l’Ajuntament mai havia viscut res semblant a la pandèmia. Ni jo ni el meu equip. Per tant, si bé no teníem experiència en una cosa tan greu com un confinament, la paralització de tot el poble, sí que en teníem en gestió municipal i per tant, vam fer tot el que estava a les nostres mans perquè la gent de Creixell estigués tan ben atesa com fos possible. Vam reforçar la neteja, vam seguir totes les normes i prescripcions que ens demanaven des de la Generalitat, vam seguir al peu de la lletra tot el que se’ns ordenava, pel bé de la població i per la seva seguretat i salut. Llavors, de mica en mica, la situació es va anar fent més lleu i fins avui. Crec que podem dir que malgrat tot, n’hem sortit i això ja és molt.

 

Creixell, que és una població tan turística, ha recuperat del tot els seus serveis i l’oferta que tenia abans de la pandèmia?
Sí, a hores d’ara sí. Ha costat, perquè ha sigut molt de temps i alguns negocis han patit molt, però el cert és aquest estiu i ara que comença la temporada estiuenca, Creixell torna a estar en plena forma. Els hotels, restaurants, tot està a disposició dels nostres visitants.

 

Quan parlem de gestió municipal, en moltes ocasions ens referim al que veiem cada dia i el que la gent volem, és que els nostres carrers estiguin nets i endreçats, que facin goig… Quins projectes heu portat a terme en aquest sentit a Creixell?
Creixell és un poble que s’enorgulleix de ser com és, que té una personalitat molt marcada i que crida l’atenció de molts turistes. Per això les obres i especialment la neteja, és molt important.

 

En aquest aspecte sembla que Creixell té un problema de primer ordre, ja que està considerat com una de les poblacions que pitjor recicla. Què en pensa?
L’Ajuntament posa a disposició de la ciutadania totes les eines perquè el treball de reciclatge es porti a terme de forma correcta. Ara bé, molt sovint estem en mans de veïnat que mostra el seu incivisme deixant objectes voluminosos al carrer. Després d’haver fet campanyes de sensibilització i fins i tot d’educació, encara ens trobem amb aquest problema. Volem evitar, de totes totes, que l’Ajuntament acabi sancionat per la Generalitat o pel Ministeri, perquè per la nostra part posem totes les facilitats al veïnat, i més que en posarem de cara a la propera legislatura que començarem.

 

Els ajuntaments estan assumint una assignatura molt important, que és el procés de descarbonització i d’estalvi energètic. Com ho esteu fent a Creixell?
Sí, nosaltres també som sensibles envers aquest tema. Per això hem fet una inversió important, amb l’objectiu de canviar la il·luminació dels carrers i les dependències municipals i instal·lar llums LED a tot arreu, especialment a l’enllumenat públic. A més de l’estalvi econòmic que representa, també és un benefici per a tothom.  També hem instal·lat plaques fotovoltaiques als edificis municipals. Aquest és un primer pas important, i ja està donat.

 

L’Ajuntament de Creixell arrossega un deute que és gairebé històric. Què en pots explicar des de la teva posició d’alcalde?
Aquesta és la meva tercera legislatura, és a dir, que fa 12 anys que faig d’alcalde de Creixell. En el  moment que vam posar els peus a l’Ajuntament el primer que vam trobar va ser un deute de més de 13 milions d’euros. Això, per una població com Creixell, amb els seus 3.500 habitants, és inassumible i molt difícil de revertir només amb l’acció municipal. Era tot un repte, però el meu equip de govern i jo mateix, el vam acceptar. Puc dir amb orgull que, en aquest moment, aquell deute estratosfèric de 13 milions d’euros, s’ha reduït fins arribar als 5 milions. Encara són molts diners, però l’objectiu és seguir reduint el dèficit el màxim possible, fins a sanejar les arques municipals. Pel bé de Creixell i dels seus habitants, el nostre deure és treballar en aquest sentit per evitar la intervenció.

 

L’activitat cultural i el teixit social de Creixell són molt importants i molt actius.
És cert. També ho és que amb la pandèmia, l’ànim de la gent es va refredar una mica i que ha costat remuntar aquesta activitat cultural fins el nivell que teníem, però de mica en mica ens n’estem sortint. Precisament la cultura i totes les seves manifestacions han sigut un dels motors de recuperació. Tenim entitats de tot tipus, un patrimoni històric i arquitectònic molt significatiu, diferents equipaments culturals com la casa de cultura “Cal Cabaler” i la biblioteca i l’arxiu històric municipal que fan moltes activitats per a totes les edats, i a més, estem en una posició geogràfica privilegiada, el que ens converteix en una població molt turística i atractiva.

 

En Jordi Llopart, repetirà de cara al proper mandat?
Espero que sí. Mantinc la il·lusió de continuar amb la feina que hi ha engegada i de millorar encara més la situació del poble. Per tant, si la gent em dona la seva confiança, sí, vull tornar a repetir. Per això precisament, ens presentem el meu equip i jo. Queda molta feina per fer i volem fer-la ben feta.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

El ‘Barri en Flor” torna als carrers i comerços de Valls

Notícia següent

Un home agredeix a la seva parella i la filla d’ella amb un ganivet a Mataró

Notícies relacionades