Primer curs del 2019 per facilitar la integració de persones nouvingudes

El Servei de Primera Acollida de Torredembarra de la Regidoria d’Acció Social ha dut a terme el primer dels quatre cursos de Coneixement de la Societat Catalana i Marc Jurídic que es realitzaran aquest 2019 i que tenen per objectiu facilitar la integració de persones nouvingudes al municipi, en aplicació de la llei d’acollida. El primer curs ha finalitzat el 29 de març amb un èxit de participació atès que s’ha complert amb el quòrum màxim establert per a aquestes formacions que és de 20 persones. En aquesta edició, han participat persones provinents de Veneçuela, Colòmbia, Bolívia, Marroc, Hondures, Cuba i Nicaragua.

Durant una setmana, els assistents han rebut informació referent al sistema polític i administratiu català, drets i obligacions, accés als diferents serveis educatius, socials i sanitaris, normes de convivència, trets característics culturals i festes populars, seguretat ciutadana, i assessorament jurídic en estrangeria.

Les tècniques d’acollida han explicat que el seu objectiu és orientar en el procés d’integració social i acompanyar els nous veïns en un circuit pel municipi que els faciliti l’accés i ús dels diferents espais i serveis. En cada nova edició, aposten per obrir el ventall de col·laboracions als diferents agents socials de Torredembarra. L’alcalde i diferents regidors del consistori participen activament, fet que és molt ben valorat pels assistents. També es compta amb la col·laboració d’agents dels Mossos d’Esquadra, Policia Local, treballadors del CAP, Ona la Torre, Capicua, Biblioteca i entitats com GEPEC i la Colla Castellera Nois de la Torre.