La XIX Nit de Bruixes d’Altafulla ja escalfa motors pel proper cap de setmana

Una de les novetats més destacables de l’edició d’enguany és l’estrena d’un espectacle de carrer itinerant que fusiona el teatre i el clown, a càrrec de l’actor i showman Martí Olalla

Els preparatius per a la Nit de Bruixes d’Altafulla, que enguany arriba a la seva 19a edició, avancen a bon ritme. La proposta esotèrica i mística de referència al Camp de Tarragona i que just després de Sant Joan marca el tret d’inici oficial al calendari d’activitats d’estiu a la vila ultima els darrers detalls a falta de tres dies per a la seva celebració.

La cita i una de les millors cartes de presentació d’Altafulla s’ha presentat aquest dimarts al matí a la plaça del Pou, en plena Vila Closa, i un dels escenaris principals de la mostra que es viurà aquest divendres i dissabte a partir de mitja tarda. A l’acte han assistit el coalcalde, Jordi Molinera, la regidora de Turisme d’Altafulla, Natalia Sanz, i el coordinador de la Nit de Bruixes 2019, Diego Spano.

Molinera ha explicat que “les propostes que s’organitzen en un marc incomparable com els carrers i places del nucli històric són de les millors imatges que pot tenir i mostrar una població mediterrània activa, ja que més enllà de posar en valor la història, les tradicions esotèriques o la memòria dels avantpassats, la Nit de Bruixes és també un eix vertebrador i aglutinador del veïnat, les entitats i el teixit associatiu”. Tot plegat amb la finalitat d’acabar repercutint directament en beneficis per al poble.

La mostra esotèrica d’enguany reedita un cartell marcat per les parades del mercat, xerrades, exposicions, rituals, tarots, tallers, bon menjar i música. Segons el responsable de l’organització, Diego Spano, la combinació perfecta per un públic familiar. El coordinador de la mostra espera amb ganes una cita que “torna a recuperar els orígens d’una festivitat més que consolidada al municipi”.

“La gran novetat de l’edició d’aquest 2019 és l’estrena d’un espectacle de carrer itinerant que fusiona el teatre i el clown”, ha explicat la regidora de Turisme d’Altafulla. En aquest sentit, l’actor i showman Martí Olalla trencarà l’estereotip de la bruixa lletja i dolenta per apropar als vilatans i turistes la seva cara més amable.

El ritual d’inauguració serà l’encarregat de donar el tret de sortida a la festivitat, el divendres a les 20:00h. El seguiran la conferència ‘Misteris de Tarragona’ de Sebastià d’Arbó (20:30h.); l’actuació ‘Keep Calm Duet Bastiani/Garcia’ (21:00h.); i el ‘Chi Kung Tarot’ d’Eva Maria Cabrera (23:00h.).

El dissabte serà el torn del col·loqui ‘La màgia de les espelmes’, a càrrec de Jose Luis Nuag (19:00h.); de l’actuació dels Gegants d’Altafulla (19:30h.); del ‘Tarot Fàcil’ de Maria del Mar Tort (20:30h.); i de la xerrada ‘Les regressions a vides passades’, de la mà de Jaume Bordas (22:30h.). El punt i final el posarà el ritual de clausura per la prosperitat, a càrrec de Maria del Mar Tort (00.00h.).

Durant els dos dies que s’allargarà la mostra, a més, el Museu Etnogràfic també obrirà les seves portes al públic, en horari de 18:00h. a 21:00h. I paral·lelament, el diumenge també romandrà obert, d’11:00h. a 13:30h. Un espai, la pallissa de l’Era del Senyor, en què durant tot el cap de setmana també s’hi podrà veure l’Exposició Col·lectiva del Cercle Artístic d’Altafulla, així com la també ja tradicional mostra fotogràfica d’aquestes dates ‘Pell de bruixa’, obra de Joan Casas.

Per la seva banda el Cineclub Altafulla Link també se sumarà al programa en el marc del seu desè aniversari. Tant divendres com dissabte, de 18:30h. a 20:00h. convidarà els visitants a disfressar-se, aprendre’s un guió i rodar una escena de pel·lícula.