Altafulla presenta la nova plaça Major

Les obres eren una demanda dels veïns des de feia molts anys i que va sorgir entre les prioritats de la ciutadania en l’enquesta ciutadana del 2017

El municipi d’Altafulla ha inaugurat aquest matí la seva reformada plaça Major, situada al costat de la Ronda d’Altafulla. El consistori municipal ha assegurat que són unes obres molt demanades pels veïns de la localitat, que feia anys que volien que l’ajuntament arreglés aquesta zona per la deixadesa que presentava. Fèlix Alonso, alcalde d’Altafulla, ha expressat: “La veritat és que estem molt satisfets, crec que ha quedat una gran plaça”. La inversió de l’obra ha estat de 40.000 euros.

Els veïns de la zona demanaven la millora de l’espai però “no es posaven d’acord”, ha declarat Alonso i, per això, era impossible dur a terme aquesta reforma del solar municipal. A mitjans de l’any 2017 es va realitzar una enquesta ciutadana a càrrec de l’Empresa Espai d’Anàlisi Social SL (EDAS) en la que es van preguntar quines eren les prioritats dels veïns de millora d’Altafulla i va guanyar la reforma de la plaça Major. “Vam treballar conjuntament amb els veïns, encara que abans no s’havien pogut posar d’acord, per veure quina era la millor forma de realitzar les obres”, ha explicat el batlle d’Altafulla.

La nova plaça Major d’Altafulla consta de bans, arbrat, una font d’aigua potables i papereres. També s’ha plantat diferent vegetació com oliveres, menta regalèssia, xicarandana i sàlvia russa. A més, s’han aprofitat les palmeres i els pins que hi havia al solar abans de la reforma. L’alcalde del municipi ha declarat que aquestes obres ajuden a fer d’Altafulla “una població la més acollidora possible i que representi el que és una vila mediterrània, on la gent surt al carrer a passar l’estona”. Respecte a això, les pròximes obres que l’ajuntament té previstes són les del Casal Municipal la Violeta i les de l’escola La Portalada.