Llorenç Gómez, nou seleccionador català de futbol platja

El torrenc va anunciar la seva retirada com a jugador fa poques setmanes

Llorenç Gómez comença el seu camí com  a entrenador. La Federació Catalana de Futbol (FCF) no ha trigat en tocar a  la seva porta i només una setmana després d’anunciar públicament la seva  retirada com a jugador professional, ha oficialitzat el seu fitxatge com a Seleccionador Català Absolut Masculí de futbol platja. 

L’acte s’ha celebrat aquest passat dijous a la Sala d’Actes de la FCF a  Barcelona en el marc de la presentació de la nova temporada esportiva. 

Llorenç assumeix el càrrec amb una trajectòria i un palmarès impecables  com a jugador professional. Més de 600 partits, prop d’un miler de gols,  més de quaranta títols individuals i col·lectius, una trentena de clubs, una  quarantena de països passejant el seu nom, jugador de la Selecció  Catalana, internacional amb la Selecció Espanyola, Campió de l’Eurocopa,  Subcampió del Món i Millor Jugador del Món 2018. Una dècada que ha marcat un abans i un després en el món del beach soccer i que l’ha  convertit en llegenda dins i fora de la sorra. Una història que ara vol repetir  des de la banqueta.  

Durant la seva etapa com a jugador ja ha viscut les seves primeres experiències com a tècnic al capdavant del Club Futbol Platja Torredembarra (Catalunya), del Dinamo de Batumi (Geòrgia) i del BSC  Aramis (Hongria), i com a ajudant al CSK de Moscú (Rússia) i al FC10 Zgierz (Polònia). Ara comença aquesta nova etapa de la seva vida compromès amb aquest nou projecte que, segons ell mateix explica,  “significa un pas més en el meu objectiu de contribuir en el  desenvolupament de l’esport i de fer el futbol platja cada vegada més  potent i més professional”. Es mostra “il·lusionat de poder seguir aportant  el meu granet de sorra en aquest desenvolupament en el que porto anys treballant des de la base i des d’un àmbit tant català com espanyol i  internacional”. 

Aquest dijous a Barcelona, el torrenc ha viscut una acollida molt càlida per part de la institució. En declaracions a Enzo10, Raül Sus, director del  Comitè de Futbol Platja de la FCF, parla del “prestigi que significa per la  casa tenir una personalitat d’aquestes característiques com a seleccionador  nacional de Catalunya”. Parteix de la base que “Llorenç pot ser un gran  atractiu de cara al jugador, i una persona que pot ajudar-nos moltíssim a  trobar nous talents i, sobretot, en la promoció d’aquest esport a nivell  català”. “Només el seu nom i el seu entorn -afegeix- proporcionaran una  millora importantíssima”. 

Insisteix en què “tenir a un dels millors jugadors de futbol platja i d’aquesta  qualitat humana i esportiva dins de la nostra estructura és un pas endavant molt important per la federació, que significarà un canvi radical en la  filosofia interna i en la formació de futurs jugadors d’aquesta casa”. En  aquest sentit, es mostra convençut que “el seu tarannà i el seu caràcter  innovador proporcionaran noves metodologies, nous sistemes de formació i  grans idees de futur”. 

L’esdeveniment programat pel 2022 amb el combinat català és el  Campionat de Seleccions Autonòmiques, que se celebrarà el proper estiu.  La primera cita d’un camí apassionant amb grans reptes i projectes a tocar.